St.Etienne-Lorient 12.2.

Labdarúgás,vasárnap, 2017 Február 12, Franciaország, Ligue 1, 17:00

AS Saint-Étienn-ek a szezon második fele kezdete sikerült és az új évben  öt párbajból másr hármat megnyert, egyszer döntetlent játszott és vereséget csak szerdán szenvedett a legjobb csapat pályáján pazai környezetben és a táblázat második csapatával, 1:0 Nice-ben. A jelenlegi jó formályának köszönhetően így St. Étienne Marseille elé került, bár eddig csak egy góllal, a táblázatban az 5. helyre. Továbra is így a nyakán lóg  4.-ik Lyon-nak. Éppen egy hete  Derby Rhonealpin stadionon St.Étienne játszott Lyonnal és ismét a házigazdák Les Verts örültek, ahogyan már kétszer azelőtt és a Lyoni focisták ismét nem szereztek gólt St.Étienne pályáján, 2:0. Ismét ebben a párbajban is a csapat kapitány kiváló volt, a 31 éves Lioc Perrin, aki az egész védelmet vezette, és akinek 82%-os sikeres passzai vannak. Ez a klub legenda már a 13. szezonját játsza itt, eddig csak két piros lapja volt. Az ideje ntöbségét a védelemben tölti. Az utolsó körben Nice ellen Galtier edző nem állította a pályára őt. St. Étienne PSG és Nice után rendelkezik a harmadik legjobb védelemmel a bajnokságon. Hazai környezetben csak egy párbajt veszített el, ez még Novemberben volt Nice ellen 0:1.

Ebben a párbajban St.Étienne ismét teljes pontszámot szerezhetne, mivel a táblázat utolsó csapatát vendégli, Lorient csapatát. Ez a csapat a múlt héten össze szedte magát és megszerezte az első győzelmét idegenben, 0:1 győzelmet szerzett Lille pályáján, aki az idei szezonban nem nagyon sikeres. A következő körben a héten azután Lorient 1:1 döntetlent szerzett otthon Toulouse ellen. Idegenben Lorient mérleglése 1-2-9 és a gólaránya 12:28. Egészében 47 gólt kapott, a legrosszabb védelme van a versenyen.

Két szezonban egymás után St.Étienne otthon 2:0 verte meg Lorient, az első kölcsönös párbajt Lorient nyerte meg December felében 2:1. Bár az utolsó párbajában Lorient idegenben teljes pontszámot tudott szerezni, és ennek köszönhetően elég magas a szorzó is, nem hiszem, hogy idegenben másodszor egymás után sikerül neki pontokat szerezni.

A  mi tippünk: St.Étienne győzelme – a legjobb oddsok a William Hill fogadóirodánál 1,91

Rate the review