Chelsea – Bayern München 25.02.

Labdarúgás, kedd, 2020,  Február 25,  Bajnokok Ligája, 21:00 

Chelsea jelenleg a Premier League 4. helyén van 3 pont előnnyel az 5.-ik Manchester Unitedre. Még a hétvége előtt a táblázatban Tottenham volt az 5.-ok, de éppen Chelseavel szenvedett vereséget, így megelőzte őt United. Azonban az utolsó előtti körben Uniteddel szenvedett vereséget Chelsea otthon 0:2. . Egéyzen nehéz időszak áll mögottük, amikor találkoztak Arsenallal, Hullal, Leicesterrel, az említett Uniteddel, majd utoljára Tottenhammal, és most pedig Bayern vár a csapatra. Ezek nem éppen ideális kilátások. Sőt, ezen túlmenően, a csapanak óriási problémái vannak a kapuban. Kepa statisztikája a legrosszabb az egész bajnokságon az arányokban , és a kicserélése után Caballeroval ez a helyzet még talán rosszabb. De a csapatnak az évad végéig ki kell bírnia ezekkel. Bár a támadás nem rozzs a csapatban,   de a védelem borzasztó. Már az évad elején nem jól léptek ki a versenybe, valahogyan összeszedték magukat, amikor November vége felé ismét a teljesítményei nagyon romlani kezdtek. Ezt bizonyították a vereségei olyan csapatokkal, mint West Ham, Bournemouth, Everton, Southampton, vagy Newcastle. Nem sokat hiszek ennek a csapatnak.

Bayern ismét a Bundesliga élén van, ahogyan erre már meg van szokva. Ugyan csak 1 pont előnnyel, de mégis. Utoljára pénteken játszottak Paderborn ellen 3:2 győzelemmel, legközelebb a 8.-ik Hoffenheimmel játszanak szombaton a hazai bajnokságon. Bayern utoljára még December 7.-én szenvedett vereséget Gladbachban, azóta 8 párbajt nyertek meg, csak a párbaja a második Lipcse ellen szakította meg ezt a sorozatot, amikor 0:0 döntetlen volt a végeredmény.  A csapat védelme elég jó alapokon épül, a támadása pedig nagyon veszélyes. A legjobb gólszerzője Lewandowski, aki egy gólmasina.

Szerintem ez a mérkőzés elégé kiegyensúlyozott lesz. Azért is, hogy ez az első mérkőzés, a csapatoknak össze kell ismerkedni, Chelsea, bár nem olyan minőségű mint az ellenfele, otthon játszik. Bayern nem szenved vereséget.

A  mi tippünk: Bayern München győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál 1,34