Liverpool – Shrewsbury 04.2.

Labdarúgás, kedd, 2020, Február 04, Anglia, FA Cup, 20:45              

Ezúttal a rangos angol FA Kupa versenyen találkoznak a híres Liverpool, aki a házigazda lesz, a vendégekkel Shrewsburyból, ezek a harmadik ligát játszák. Persze, Liverpool nem a legerősebb legénységével áll a gyepre, hanem az ifjúsági csapatával. Ugyanis komplett az egész „A” csapat beleértve Jurgen Klopp edzőt is, jelenleg a megérdemelt szabadságon vannak. Így Reds-nek meg kell bírkóznia mindegyik kulcsfontosságú játékosa nélkül. Azonban Liverpool ifjúsági akadémiája igen csak jó minőségű, ezt már néhány év óta bizonyítja. Ebben a párbajban olyan játékosok állnak a gyepre majd, mint Harvey Elliott, Curtis Jones, Neco Williams, vagy a jobban tapasztalt középpályás Chirivella, vagy Hardy támadó. Ezek a játékosok már játszottak az U23, vagy U 19 –ben a Bajnokok Ligáján. Hasonló hlyzetben voltak már Decemberben, de még szűkebb káderrel és sokkal jobb minőségű ellenfélmél, Aston Villa stadionján.

Shrewsbury a saját versenye táblázatában a közepén áll, tehát a League One 16. helyén. Szerintem már az FA Kupa 4. köre túlszárnyalta a csapat lehetőségeit és a minőségét. Az első párbajban Liverpool ellen otthon 2:2 döntetlent szereztek, bár már Liverpool 2:0 vezetésben volt és sokkal jobban is játszott. Másrészt Shrewsbury kiselejtezte a második ligában játszó Bristol City csapatát a versenyből, aki a Premier Leaguért harcol, és a motivációja is óriási lesz, mivel a győzelem esetében a következő körben a Stamford Bridge stadionon mutatkoznának be. És egy történelmi esemény lenne, ha egy ilyen csapat a híres Liverpoolt  tudná kiselejtezni. Shrewsbury esélyei azonban nem teljesen reménytelenek, erre figyelni kell a fogadásnál is. Persze, minden mérkőzés más, még ha azonos csapat is áll a gyepre, és a vendégek a legerősebb összeállítását állítják a mérkőzésre és a házigazdát biztosan megkínozzák egy kicsit.

Ebben az esetben nehéz a győztesre fogadni, de én megkockáztatom, és mégis Liverpool győzelmére fogadok. Otthon játszik, bár gyengébb csapattal, mint az első mérkőzésben.

A  mi tippünk: Liverpool győzelme – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál 1,75