Philadelphia Flyers – Florida Panthers 11.02.

Jégkorong, kedd, 2020,  Február 11, NHL, 01:00   

Úgy döntöttem, hogy átnézek a tengerentúlra, mégpedig a jégkorongra az amerikai NHL versenyre. Két csapat párbaját választottam a Keleti konferencióból, ezek Philadelphia Flyers és Florida Panthers. Flyers a play-off határain harcol, eddig 67 pontjuk van, azonos a pontok száma, mint Carolinának. Azonban az utolsó 7:2 győzelme Washingtonban arról tanúskodik, hogy azért a play-off-all számítanak. Az utolsó hónapban jó időszakot éltek át, amikor az utolsó 10 mérkőzésében 7 alkalommal is győztek. Egyúttal a támadásban is sikeresek kezdtek lenni, amikor 37 gólt szereztek, ami 3,7 gól egy mérkőzésre átlagban. Öszesen 5,9 gól esik egy párbajban, több, mint 6,5 gól esik egy párbajban 40%-os valószínűséggel, statisztikailag 55 mérkőzésből 22 esetben. A csapat támaszai közé tartoznak Jakub Voráček már néhány évadban, ahol együtt Couturierel és  Girouxal szorgalmasan gyűjtik a kanadai pontokat.

Florida szintén azért küzd, hogy bekerüljön a play-off-ba, eddig 64 pontjuk van. Florida mérkőzésein esik a legtöbb gól az egész bajnokságon, átlagban 6,7 gól egy mérkőzésre. Sőt, az eddigi 54 lejátszott mérkőzéseiben több, mint 6,5 gól 31 esetben volt látható, ez 57%-os valószínűség. Az utolsó 10 mérkőzésében ez hat alkalommal történt meg. Másképen elégé kiegyensúlyozott mérkőzést várhatunk, amely eredménye bárki javára szólhat. Ahogyan már jól sejtik, a gólok számára fogadok majd. Több, mint 6,5 gól némelyik csapatok számára az NHL versenyen majdnem elérhetetlen, de ez Florida és Philadelphia eseteikben határozottan nem érvényes. Mindkét csapat mérkőzésein sok a gól. Philadelphia gólaránya 55 mérkőzésből 177:164, Florida gólaránya 192:181 54 mérkőzésben. Kevés csapat van még olyan sok góllal, például még  Toronto gólaránya magasabb, 200:187, 56 mérkőzésben.

Mit hozzá adni az egészhez. Már semmit, csak megismételni, hogy a szorzók lassan csökkennek a lehetőségre, azért igyekezzenek erre fogadni.

A  mi tippünk: a párbajban legalább 6,5 gól esik  – a legjobb oddsok az Bet365 fogadóirodánál  2,25