Atlético Madrid – Liverpool 18.02.

Labdarúgás, kedd, 2020,  Január 18,  Bajnokok Ligája, 21:00  

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében találkoznak Atletico Madrid a tavalyi bajnokkal, Liverpoolal. Atletico szerintem hazai környezetben elsősorban az európai kupákon rendkívül erős tud lenni. A csapat vezetője Diego Simeone a legénységét minden alkalommal taktikailag kiválóan előkészíti, a múltban már megnyerte az Európa Ligát és kétszer játszott a Bajnokok Ligája döntőjében is. Az új évad kezdete előtt Simeonenek meg kellett bírkózni néhány hosszú évi támasszal, mint Griezmann, Juanfran, Godín, Rodri, Hernandéz. Az évad eleje nem fogadta Atléticot a legjobb formájában, de végül a La Ligán nagyobb problémák nélkül a hagyományos harmadik helyet biztosította magának Real Madrid és Barcelona után. Itt a gólaránya 23:15, tehát nem sok a gól a párbajaiban. Tavaly a Bajnokok Ligája azonos fázisában otthon Atletico Juventusz Torinot verte meg Cristiano Ronaloval az élen 2:0 eredménnyel.

Liverpool számára a 2019 év igazán fantasztikus volt. Megnyerte a Bajnokok Ligáját, az Európai szuperkupát és a klubok VB-ét. Jelenleg az angol Premier Leaguen a legjobb úton jár, hogy befejezze a 30 éves várakozását a bajanoki címre. Majd meglátjuk, milyen formában találjuk ezt a csapatot Februárban. Míg Atletico számára fontos lesz otthon nem kapni gólt, Liverpool is biztosan elégedett lenne egy döntetlen eredménnyel az első mérkőzésben. Liverpool eddig az idén az angol bajnokságon nem veszített el egyetlen mérkőzést sem, a pontjait csak Manchester Uniteddel veszítette a döntetlenért. Nagyon domináns ez a csapat, és semmire sem nem hasonlít a fejlett európai bajnokságokon. A támadásban válogathat Salah, Mane, Firmino, vagy a kispadról Shaqiri és  Origi közül. Ez egy olyan minőség, amivel a házigazdának problémái lehetnének. Nem kétséges, hogy ennek a csapatnak van a világon az egyik legjobb támadása.

Fogadni arra fogok, hogy Liverpool nem szenved vereséget dupla eséllyel, jobb mint döntetlen nélkül, mivel akkor is nyerünk, ha a végeredmény döntetlen lesz.

A  mi tippünk: Liverpool nem szenved vereséget dupla eséllyel – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál 1,35