Juventus Torino – Inter Milan 01.03.

Labdarúgás, vasárnap, 2020, Március 01, Olaszország, Serie A, 20:45      

Ismét az olasz Serie A versenyről választottam egy mérkőzést, még pedig az első és harmadik csapat találkozójáról, ezek Juventusz Torino és Inter Milano. A mérkőzést Torinoban játszák az Allianz Stadium-on. A házigazda Juventusz uralja a táblázatot az olasz bajnokságon, a formája kiváló, 60 ponttal állnak az élen. A számláján jelenleg 19 győzelem, 3 döntetlen és 3 vereség van, 25 mérkőzésben 48 gólt szerztek, ami átlagban1,92 gól 1 párbajra. Az ellenfeleitől 24 gólt kaptak. Otthon 12 mérkőzésben játszottak, ebből 11 győzele és 1 döntetlene van, a gólaránya 29:10 és 34 pontot szereztek otthon. Az utolsó 5 mérkőzésében 2 alkalommal is szenvedett vereséget, Verona és Napoli ellen, mindkét mérkőzést idegenben játszotta. Az utolsó 5 hazai párbajában csak győzelmeket szerzett.

Inter Milano, aki ezúttal Torinoba érkezik, a táblázatban a szép 3. helyen áll 54 ponttal. Jelenleg 16 győzelme, 6 döntetlene és 2 veresége van a csapatnak. A vezető Juventuszra 6 pont vesztessége van, ami azonban nem olyan nagyon borzasztó. Ezért fog szorgalmasan harcolni minden pontért, amelyet csak megszerezhet. Inter gólaránya 49:22, ami érdekes módon 1 góllal többet szerzett, mint a vezető Juventusz, és 2 góllal kevesebbet kapott. Persze, 1 párbajjal kevesebbet is játszott le. A megszerzett gólok átlaga 2,04 egy mérkőzésre, azért úgy gondolom, hogy most sem lesz a gólokból hiány. Nézzünk még egy pillantást Inter mérkőzéseire idegenben, ott 12 meccset játszott, benne 9 győzelmet és 2 döntetlent szerzett, 1 alkalommal szenvedett vereséget. A gólaránya idegenben 26:12, ami ebben a táblázatba az első helyre helyezte.

Ezúttal két nagyon kiegyensúlyozott és egyenrangú csapat találkozik, mindkét csapat tud és szeret gólokat szerezni, azért a fogadásomatis a gólokra irányítom, mivel nem könnyű megmondani, melyik csapatnak lesz több szerencséje. Igaz, a hazai környezet előnye Torinoban van, de ez még nem minden, bármi is történhet. Mindkét csapat jó minőségű gólszerzővel rendekezik, mint Ronaldo, vagy Lukaku.

A  mi tippünk: mindkét csapat gólt szerez – a legjobb oddsok az Sportingbet fogadóirodánál 1,74