Liverpool – Southampton 01.02.

Labdarúgás, szombat, 2020, Február 01, Anglia, Premier League, 16:00  

Az idén Liverpool nagyon domináns csapat, 23 győzelemmel és 1 döntetlennel. Eddig nem szenvedett vereséget. De ezt biztosan mindenki tudja, aki egy kicsit figyeli az angol bajnokságot. Az utolsó 9 találkozóban egyikben sem nem esett több, mint 4,5 gól. Töbnyire ezek 2:0, vagy 1:0 eredmények voltak. Ennek az oka egyszerű. Hihetetlenül veszélyes breik helyzetek. Senki nem akar és nem is játszhat fedezetlen védelemből a gyors játékosok ellen, mint Salah, Firminho, Chamberlain, vagy a jelenleg sérült Mane. Ezért a csapatok töbsége a tizenhatos területét betonozza és Allison csak néha szedi a labdát a hálójából. Southampton formája ugyan jó, de a teljesítményei nem olyan meggyőzőek és Reds védelme ellen ez nem lesz elég. Southamptomtól maximum ha 1 gólt láthatunk, de valószinű, hogy ez sem nem lesz, mivel Liverpool már 9 mérkőzésben nem kapott gólt. Reds a labda tartásában kiválóan diktálja a játék tempóját, néha a játék 70%-ában náluk van a labda. Ebből érthető, hogy a pályán nem rohangálnak ide-oda, hanem inkább csak 1 kapura játszanak és a nyomás emelkedik.

Általában az első gólra tovább kell várakozni, de ezután sem a játék nem a rohangálásról szól. Amikor Reds 1-2 góllal vezetésben van, átkapcsolódnak egy kiváló és hatékony védelmi pozicióra. Nem adja az ellenfelének a labdát, eljuttatni a támadásba és kihasználni a kisablakot az ellenfél védelmében. Ebben au állapotban már csak a védelemre öszpontosít inkább és arra gondol, hogy a következő 3 pontot viszi haza. Nem sietnek sehová, hiszen az 1:0 győzelemnek annyi az értéke, mint 4:3-nak. Ennek van pszihológiai hatása is, amikor Liverpool az ellenfelei szemében legyőzhetetlen. Néhány rekord felé sétálnak, ezt nagyon jól tudják, és egy ilyen óriási előnnyel is a táblázatban van elegendő motivációja. Jurgen Klopp edző, aki szerintem a világon a legjobb jelenleg, ismét kiválóan felkészíti a játékosait.

Győzni egyértelműen Liverpool fog. Bár az oddsok erre a lehetőségre nem túl magasak, mégis csak megéri fogadni velük, mivel a kockázat, hogy nem sikerül a fogadásunk, alacsony.

A  mi tippünk: Liverpool győzelme – a legjobb oddsok a Betclic fogadóirodánál 1,29

read more: bet-kz.com