Belgium – Csehország 5.6.

Labdarúgás, hétfő, 2017, Június 5, nemzetközi baráti találkozó, 20:45

Martínez belga edzőnek a mérkőzésre a Csehekkel és a következő selejtezőre Észtországgal tulajdonképpen rendelkezésére áll majd a teljes legénység kádere. Dries Mertens, Lukaku, Eden Hazard, Courtois és a hosszadalmas egészségügyi problémái után a védelem soraiba léphet végre Kompany király is. A belgák jól neki indultak a selejtezőben is, 5 találkozó után  vezetik a csoportjukat 4 győzelemmel és 1 döntetlennel kiváló 22:2 gólaránnyal. Jelenleg csak nagyon nehezen lehetne találni egy posztot a csapatban, ahol a belga válogatott gyengébb lenne, mint a cseh. Azonnal a holnapi találkozó után a belgák Észtországba utaznak a selejtezőre, úgy gondolom, hogy Martínez nem fogja túl kímélni a sztárjait. Ugyan csak Észtország a cél, de azonosan értékes három pont a tét a táblázatba, mint a többi pont. A játékosoknak egy kicsit összhanga kellene jutni és megismételni néhány szokásukat.

Karel Jarolím legénysége talán nem volt túl meglepő, bár Koubek kapus gyenge teljesítménye után Sparta csapatában nem nagyon érrthető. A cseh játékosok sokkal rosszabbul állnak, mint a belgák, a selejtező sem sikerült olyan jól, mint a belgáknak. A párbaj Norvégia ellen kulcsfontosságú lesz, meglássuk majd, hogy hogyan bírkóznak meg a belgákkal, akik jelenleg az öreg kontinens legjobb minőségű csapata. A nemzeti csapat összeállítása inkább azt mutatja, hogy nincsen nagyon hová nyúlni jó játékosokért. Még ahogy-úgy az Olaszországból érkezettek Jankto, Krejčí, Schick, jobb fényben mutathatnák a csapatot, de hogy végül sikeresek lesznek, vagy nem, csak a párbajok mutatják meg. A csapatnak hiányoznak a játékosok, akiknek tapasztalataik lennének az európai labdarúgással.

A belgák otthon teltház előtt csak győzni szeretnének, még ha ez nem is verseny mérkőzés, a szorzó a győzelmukre nagyon kedvező, ha ez nem lenne baráti találkozó, biztosan alacsonyabb lenne, tehát megéri fogadni vele. Sok szerencsét.

A  mi tippünk:Belgium győzelme – a legjobb oddsok a William Hill fogadóirodánál 1,50

Rate the review