St.Etienne-Nice 05.08.

Labdarúgás, szeombat, 2017 Augusztus 05, Franciaország, Ligue 1, 20:00

Előttünk tárul a francia legrangosabb labdarúgó bajnoksága, a Ligue 1, benne találkozik St. Etienne és Nice. St. Etienne a tavalyi szezonban a nagyon tisztességes 8. helyen végzett, amikor a csapatnak sikerült osszeszedni 50 pontot 12-14-12 mérleggel és a csapat gólaránya 41:42 volt. St. Etienne bejutott az Európa Ligába is, ahol a tizenhatod döntőbe rábukkant a verseny jövő győztesére, Manchester Unitedre, és ezzel a csapattal már a franciák nem bírkóztak meg. Először idegenben az Old Traffordon 3:0 vereséget szenvedett és azután még otthon 0:1 vereséggel fejezte be a versenyt. A csapat a nyári átlépések időszakában egy igéretes középpályást szerzett, Diussét, aki Empoliból érkezett. Ehez a játékoshoz a csapat nagy reményeket fűz. A gólokat majd Dionynak kllene szerezni, aki Dijonból érkezett, ahol a tavalyi szezonban 11 gólt szerzett.

Nice tavaly nagyon sikeres szezont tapasztalt, bár már a szezon végén kezdte veszíteni a lélegzetét. De végül is a szép 3. helyen végzett 78 ponttal 22-12-4 mérleggel. A csapat gólaránya 63:36 volt. Nice elsősorban hazai pályán volt sikeres, ahol hihetetlen 14-4-1 volt a mérlege. Csak az utolsó párbaját otthon veszítette el Angers csapatával 0:2 arányban, amikor már gyakorlatilag nem történhetett semmi. A csapat sztárja az olasz Balotelli, aki a tavalyi szezonban 15 gólt szerzett. Nice szerdán a Bajnokok Ligája selejtezőjében Ajax Amstredammal találkozott, a párbaj 2:2 döntetlennel végződött. Ez azt jelenti, hogy Nice folytatja a versenyt, míg Ajax meglepően a versenyt befejezte. A játékosk minden bizonnyal megbátorodtak ezzel a sikerrel és a párbajba St. Etienne ellen a szükséges önbizalommal mennek.

Nice tehát továbbá élteti az álmát a Bajnoko Ligájáról, másrészt utazni kellett nekik Hollandiába, aztán haza. Az első párbaját ismét idegenben játsza St. Etienne stadionján. Nincs kétség afelől, hogy ez az utazkatás a csapattól elvesz némi erőt. De másrészt Nice nagyon jó minőségű csapat, amit bebizonyított tavaly is, ezért bízok benne, hogy mindkét csapat gólt szerez. A házigazda is beteszi az összes erejét a hazai közönség előtt, ezért úgy gondolom, hogy több gólt is majd látni lehet.

A  mi tippünk: mindkét csapat gólt szerez – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 2,04

St.Etienne-Nice 05.08. 5.00/5 (100.00%) 1 vote