Marokkó – Irán 15.06.

Oroszország –péntek, 2018, Június 15, 2018 FIFA World Cup, 17:00

Marokkó és Irán legfontosabb találkozója már a VB legelején zajlik le. Ugyanis nagyon fontos 3 pontról van szó, mert ezután a portugálok és spanyolok ellen nem nagyon számíthat egyik csapat sem 3 ponttal. Mindkét válogatott a legnagyobb világ labdarúgási esemányre nagyon örül, és bemutatják, hogy ezekben az államokban egészen jó a labdarúgás. Főként Marokkó rendelkezik nagy erővel, és talán a párbaj előtt enyhén a kiemelt csapatnak neveznénk. Nézzük a további statisztikát. Marokkó az utolsó 6 párbajan a selejtezőn, vagy VB-én nem kapott gólt. Irán pedig verhetetlen az utolsó 18 párbajban a selejtezőn, vagy VB-én. Marokkó utolsó 10 párbajából a selejtezőkben vagy a VB-én nyolcban maximum 2 gól esett. Marokkó 6 ilyen versenyben egymás után verhetetlen volt.

Herve Renardnak Marokkó csapatánál jó konkurrensei vannak, főleg a csapat szárnyain. Igyekezni fog a lehető legerősebb felállítást osszeállítani, lehetséges, hogy a jobb oldalra Nordin Amrabatot állítja, mert Nabil Dirar könnyebben sérült. Ez azt jelenthetné, hogy az elejétől fogva a fiatal sztár Amine Harit, aki Schalke csapatában játszik, léphetne gyepre. A mások szárnyon Hakim Ziyech játszhatna, a pálya közepén Younes Belhanda állhatna. Az élen a legtöbb kétség, Ayoub El Kaabi jó formájában van, míg Khalida Boutaib góljai segítették Marokkót a VB-re juttatni 20 év után. Carlos Queiroznak Irán válogatttjánál a csapatát a fiatal Saeid Ezatolah nélkül kellett felállítani, így a pálya közepén Masoud Shojaei jelenhetne meg. A 34 éves játékos a pályán mélyebben állhatna, Karim Ansarifad juthatna közelebb hozzá. A csapat fő sztárjai Alireza Jahanbakhsh, aki a legjobb gólszerző volt a hollan ligában AZ Alkmaar csapatánál, a támadó sardar Azmlun, aki statisztikája kiváló a nemzetközi színpadon.

Mindkét csapatnak nagy szüksége van a 3 pontra, ezért nem a döntetlenért indulnak, csak így juthatnak tovább a csoportjukból. Marokkónál nagy a minőség, ha sikerül neki megszerezni az első gólt, elegendő lenne az önbizalma a győzelemre is.

A  mi tippünk: Marokkó győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 2,28

 

Marokkó – Irán 15.06. 5.00/5 (100.00%) 1 vote