Manchester City – Swansea 22.04.

Labdarúgás, vasárnap, 2018 Április 22, Anglia, Premier League, 17:30

Elöttünk van a Premier league 35. köre és a harcok keményednek a helyekért az Európa Kupákért, vagy a harcok a megmentésekért, amelyek sokszor érdekesebbek is hála annak, hogy a csapatok a túlélésért harcolnak. Nézzünk tehát e párbajra az egyértelmű bajnok Manchester City és Swansea ellen, amely tele lesz munkákkal a megmentéseért. A házigazda bajnoki címe már biztos, amikor otthon megbotlottWBA ellen 0:1 vereséggel, azóta már nem játszott és most otthon mutatkozik be Swansea ellen. A bajnoki cím ünneplése csak a vasárnapi párbaj után van tervezve. Remélem, hogy City szép, látványos focival szeretné majd ezt ünnepelni. Az idei Premier Leaguen csak 2 alkalommal szenvedtek vereséget és 3 alkalommal döntetlent szereztek. Ezen kívül hazai pályán kiválóak 14 győzelemmel, 1 döntetlennel és 1 vereséggel, a csapat gólaránya itt 53:13, ami 4,1 gól 1 párbajban. Az utolsó párbajban Guardiolas játékosai a győzelem nyeregébe jutottak, amikor Tottenham Hotspurs pályáján 1:3 arányban győztek. A Bajnokok Ligájában kiestek Liverpoolal, amikor végső 5: 1 vereséget szenvedtek. A házigazdánál Sergio Agüero fog hiányozni a sérülése miatt, de szintén Fernandinho sem lép a gyepre a büntetései miatt. A zálog sorban tehát David Silva, De Bruyne és Gündogan állnak.

Swansea a táblázatban a 17. helyen áll és nagyon kell majd neki igyekeznie, hogy bent maradhasson a versenybe jövőre is. Swansea az utolsó 5 párbajból 3 alkalommal döntetlent szerzett, utoljára otthon Everton ellen1:1 arányban. Idegenben csak 2 győzelmet tudtak szerezni a 17-ből. Itt a gólarányuk 11:26. Tehát nem egy olyan csapatról lenne szó, amely idegenben káprázatos lenne. A vendégek legnagyobb reménye Jordan Ayew lesz, ez a játékos 7 gólt szerzett a jelenlegi szezonban, másképen a csapat kádere csak átlagos, vagy talán átlagon aluli is.

Fogadni talán arra a legjobb, hogy City legalább 3 gólt szerez, de én egy kicsit óvatosabb fogadást teszek, a párbajban legalább 2,5 gólt látunk.

A  mi tippünk: több, mint 2,5 gólt szerez a két csapat – a legjobb oddsok a sportingbet fogadóirodánál 1,38

 

Manchester City – Swansea 22.04. 5.00/5 (100.00%) 1 vote