Liverpool – Brighton 13.05.

Labdarúgás, vasárnap 2018 Május 13, Anglia, Premier League, 16:00

Liverpool az idei szezont jó fénybe szeretné befejezni a Premier Leaguen, ehez elég, ha vasárnap megveri Brightont. Ezzel a végső 4. helyet biztosítaná magának és a résztvételét a jövő évi Bajnokok Ligáján. Ide, természetesen úgy is bejuthat, ha a hónap végén győzni fog Real Madrid ellen a döntőn. De mégis csak biztoisabb lesz, ha egy pillanatra még a hazi bajnokságra öszpontosítja a figyelmét és győzni fog a gyengébb ellenfelével. Liverpool otthon a verseny utolsó 20 hazai párbajában verhetetlen volt. Az utolsó 4 hazai párbajban a versenyen nem kapott gólt sem. Brighton pedig a verseny utolsó 12 párbajában idegenben nem szerzett győzelmet. Liverpool Brighton ellen az utolsó 3 párbajban minden versenyt beleértve vezetésben volt úgy a félidőben, mint a végén is. Ezekben a párbajokban minden alkalommal 3, vagy több gól esett. Maga Liverpool legalább 2, vagy több gólt szerzett bennük.

Liverpoolnál Joel Matip, Emre Can, Alex Oxlade-Chamberlain és Joe  Gomez gyengélkednek és biztosan nem lépnek a gyepre. Adam Lallana kérdőjellel van a problémái miatt a combjával, de valahogyan talán a játékban lehetne. Az alap 11-esbe Loris Karius, Andrew Robertson és Robert Firmin helyett Simon Mignolet, Alberto Moreno és Danny Ings   kerülhetnének. Jurgen Klopp ugyanis a fontos játékosait kímélni szeretné a Bajnokok Ligája döntőjébe. Brightonnál Steve Sidwell az egyetlen sérült játékos Chris Hughton csapatában, másképen mindegyik játékosa rendelkezéséhez áll. Glenn Murray az alapban helyettesíthetné Leonardo Ulloát, de másképen a csapatra nem várakozik más változás.

Liverpool formája az utolsó időkben vitatható, a csapat a bajnoki párbajokban 5 esetből csak 1 alkalommal szerzett 3 pontot. A csapat természetesen a Bajnokok Ligája nagy döntőjére öszpontosítja a figyelmét Real Madrid ellen, de ha nem biztos még a 4. helye a bajnoki táblázatban, harcolnia kell most vasárnap is Brighton ellen. Brighton is magas helyen szeretne elhelyezkedni, idegenben más hosszabb ideje nem győzött, nem várható, hogy a házigazdát nagyon megkínozná.

A  mi tippünk: Liverpool győzelme – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 1,21

 

Liverpool – Brighton 13.05. 5.00/5 (100.00%) 1 vote