FC Porto – AS Roma 06.03.

Labdarúgás, szerda, 2019, Március 06, UEFA Bajnokok Ligája, 21:00 

Patrik Shick csapata Portugáliába utazik megerősíteni a hazai 2:1 győzelmét Porto stadionján, de ez nagyon nehéz lesz. AS az első párbajban büszkélkedhetett nagyobb számú lövéssel, de később talán Porto csapata volt veszélyesebb. Porto most a hazai környezet előnyét élvezheti, ahol ebben a szezonban megnyerte mind a három hazai párbaját a Bajnokok Ligáján. A verseny utolsó 20 párbajában 13 győzelme volt és 3 döntetlene. 2016-ban éppen AS Róma csapatán keresztül jutott tovább, amikor idegenben 3:0 győzelmet szerzett és otthon megvédte a tovább jutását 1:1 döntetlennel. Most is Porto számára elég lenne az 1:1 végeredmény. De itt egy kicsit óvatos lennék, bár Porto győzelme döntetlen nélkül reális lehetne. A csapatban nem hiányzik Jesus Manuel Corona, aki az előző párbajban hiánzott a büntetése miatt. Moussa Marega is a sérülése után visszatér a csapatához, a hiányzása észrevehető volt az első párbajban.

AS Róma a hétvégén 3:0 vereséget szenvedett a városi riválisától, Laziotól, Porto otthon Benficával szenvedett 2:1 vereséget, ez a csapat első veresége 18 párbaj után. Porto azért minden hazai párbajában tudott gólt szerezni. AS Róma formája idegenben nem nagyon jó, mint a hazai bajnokságon, úgy az európai versenyeken is, ahol ez a bizonytalansága még nagyobb. AS a hazai bajnokságon nem győzött kilencben a 13 párbajból idegenben, ami igazán egy magas szám. Ami a csapatnál nem működik, ez egészen biztosan a védelme. Ez az utolsó időkben nagyon tragikus, még Frosionetől is 2 gólt kapott, vagy nem olyan régen Fiorentinától 7 gólt az olasz kupán, vagy 3 gólt Bergamoban. Ezek a párbajok az utolsó 6 hétben játszódtak, tehát nem nagyon régen. A csapat formája ebből jó kiolvasható.

Fogadni tehát Porto győzelmére fogok döntetlen nélkül, mivel legalább 1 gólt Porto szerezni fog, és nem hiszem, hogy AS 2 gólt szerezne idegenben. Ha Porto megszerzi az 1. gólt, már nem engedi az ellenfelét nagyon támadni és igazán jól fog védeni. Szerintem a lehető legrosszabb eredmény 1:1 lehetne.

A  mi tippünk: FC Porto győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 1,48

 

Rate the review