Espanyol – FC Barcelona 04.02.

Labdarúgás, vasárnap, 2018, Február 04, Spanyolország, La Liga, 16:15

Barcelonára egy rövid 20 km utazás vár, az Estadi Cornellà-El Prat stadionon egy városi derbit játszanak Espanyol csapatával. A házigazda 21 kör után a táblázat 14. helyén helyezkedett el 24 ponttal. Mágico 2 vereség után egymás után veszélyesen közel áll a kiesési zónához. Van ugyan még 7 pont előnyük, de a jó beindult Barcelona vár a csapatra, aki határozottan nem osztogatja csak úgy a pontokat. Espanyol ugyan a Copa Del Rey negyeddöntőjében otthon 1:0 verte meg Barcelonát, de a visszavágón 2:0 vereséget szenvedtek és így Barcelona jutott tovább. A játékosainak a Nou Camp-ra nem valami jók az emlékei, mert ott utoljára a bajnokágon kényelmetlen 5:0 vereséget szenvedtek. Hazai stadionon a bajnokságon utoljára 2007 Január 13.-án verték meg Barcelonát. A játékosokra mindha a balszerencse esne, amely főleg az utolsó párbajban volt látható Leganes ellen, ahol  3:2 vereséget szenvedtek. Így a csapatnak rosz a közérzete, ezért nehéz dolguk lesz a kiváló Barcelona ellen.

Barcelona 21 kör után a táblázatban az 1. helyen van 57 ponttal. Továbbra is uralja a ligát és a 2. Atletico Madridra 11 pont előnye van. A kataláni nagy klub a 2:1 gőzelme után Deportivo Alaves ellen a bajnokságon még mindig nem ízlelte meg a vereség keserűségét. Úgy tünik, hogy nyugalomban sétálnak a bajnoki címért. De a játékosainak nem szabad alábecsülnie az ellenfelet és az előnyt biztosan meg akarják tartani továbra is. A legdrágább erősítés Coutinho is gyepre áll ebben a párbajban, így espanyol játékosaira még több aggódás vár.

Barcelona oldalán nem csak a jobb minőség és pszichikai nyugalom áll, hanem a kölcsönös párbajok mérlege is. Az utolsó 24 párbajból Espanyol stadionján Barcelona 13 alkalommal győzött, 9 alkalommal döntetlent játszott és csak 3 alkalommal szenvedett vereséget. Ezért bízok benne, hogy a jól neki indult Barcelonát espanyol nem tudja megállítani és Barcelona 3 pontot visz végül haza.

A  mi tippünk: Barcelona győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,39

Espanyol – FC Barcelona 04.02. 5.00/5 (100.00%) 1 vote