Dánia – Írország 11.11.

Labdarúgás, szombat, 2017  November 11, World Cup 2018 pót-selejtező, 20:45

Dánia és Írország igyekeznek majd eljutni Oroszországba. A két csapat közül talán Dánia a kiemelt csapat, de a vendégek szintén nagyon szívósak. Ha szombaton valamilyen tisztességes eredményt érnének el, otthon a közönségük megbolondulhatna és elküldhetné a csapatot Oroszországba a VB-re. De az első mérkőzést mégis csak a házigazda javára fogadjuk. Nézzük meg, hogy miért. Írország utolsó 7 párbajában a kvalifikáláson maximum 2 gól esett. Dánia a kvalifikálási párbajokban 7 alkalommal egymás után nem szenvedett vereséget. Írország tízben a 11 utolsó találkozójából a kvalifikálásban szintén nem szenvedett vereséget.

Nézzük meg, hogy mi az újság a csapatoknál. Thomas Delaney a dán csapatban a pálya közepén elsősbséget kap Lass Schon előtzt. Age Hareidenek több lehetősége is van a kozép védő helyére, de a találkozót talán Simon Kjaer és Andreas Christensen játsza le. Ez a két játékos játszott az 1:1 dontetlenben is Románia ellen. Másképen Hareide edző a lehető legerősebb csapatot állítja a gyepre, amelyre csak képes. Írország csapatában Martin O’Neill –nek boldogulni kell majd David Meyler nélkül, mert Hull City játékosa stopp-ot kapott. Így Glenn Whelan a pálya közepén egy következő lehetőséget kaphatna. Jeff Hendricks indulása bizontalan, esetleg Conor Hourihane helyettesíthetné szükség esetében. James McCarthy, Richard Keogh és Sean Maguire kérnek bocsánatot a sérülései miatt.

Dánia már 9 párbajt nem veszített el egymás után, ígya pót-selejtezőbe nagy magabiztossággal mehet. De vigyázat! A hazai forma egyáltalán nem jó. Csak 2 győzelem 5 mérkőzésből. Írország a kvalifikálásban vereséget szenvedett 11 párbajból csak 1 alkalommal, és három alkalommal nyert csak az utolsó 9 párbajból. Ez a két ellenfél 2007 –óta csak egyszer találkoztak, amikor a vendégek örültek a 4:0 eredménynek. De szombaton Dánia a kiemelt csapat és otthon előnybe juthatna.

A  mi tippünk: Dánia győzelme – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 1,75

Dánia – Írország 11.11. 5.00/5 (100.00%) 1 vote