Brazília – Peru 07.7.

Labdarúgás, vasárnap, 2019, Július 07, Copa América, 22:00             

Brazília már találkozott Peruval a csoportjában, és ebből egy 5:0 győzelem volt a brazilok javára, ráadásul még a végén Gabriel Jesus nem adta be a büntetőrúgást. Igen, nem feltételezhető, hogy ismét ilyen góleső lesz a végén, de valahogyan nem elképzelhető, hogy hazai környezetben Brazília már valahogyan ne harcolja ki a harcát a győztes végéig. Brazília az egész verseny folyamán az eddigi 5 mérkőzésben nem kapott egy gólt sem. Bár az is igaz, hogy két mérkőzésben nem is szerzett – a csoportban Venezuella ellen 0:0 és a negyeddöntőben Paraguay ellem is. Az első párbajban Peru ellen Brazília egyértelműen domináns volt, Peru az elejétől már veszített, így sem tudta magánál tartani a labdát. Az elődöntőben Brazília Argentína ellen játszott, ebből 2:0 győzelme született, sokat segített nekik, hogy az első gólt már a 19. percben megszerezték. De másképen ez egy egészen kiegyensúlyozott mérkőzés volt. Az argentinok ugyan kétszer is kapufát találtak el, de ez, persze nem számít a labdarúgásban.

A negyeddöntőben mindkét csapat csak büntetőrúgásokra győzött. Brazília Paraguayall és Peru Uruguayall. Majd következett a híres elődöntő Peru számára, amikor 3:győzelmet szerzett. Peru Chile kapujára csak 3 lövést küldött, ebből mindegyik a hálóban végzett. Chile ellenkezőleg, nem volt sikeres, egyike sem a 7 lövéséből nem végződött góllal. Szintén a labda több ideig volt nála, 65%: 35%, de ez nem számít. Egyértelműen a gólokra Peru volt a jobb ebben a mérkőzésben. A legjobb játékosok Edison Flores és André Carrillo voltak.

Brazília mindegyik posztján világhírű játékos áll, ezért a mérkőzéssel meg kell neki bírkóznia. Biztosan rendesen készült erre a döntőre, sokat jelent az is, hogy hazai közönség előtt játszanak. Mindenesetre, nem szabad nekik lebecsülni az ellenfelét, mivel már töbször is megmutatta, hogy tud játszani erős ellenfelekkel is. Brazília győzni fog, de biztosan nem olyan könnyű körülmények által, mint az első párbajban.

A  mi tippünk: Brazília győzelme – a legjobb oddsok az Betclic fogadóirodánál 1,33

Brazília – Peru 07.7. 5.00/5 (100.00%) 1 vote