Bilbao-Alaves 07.01.

Labdarúgás, vasárnap, 2017, Január 7, Spanyolország, La Liga, 18:30

Deportivo Alavés csapatára 65 kilométeres út vár Spanyolország déli részére, ahol San Mamés Barria stadionján találkozik a házigazdával Athletic Bilbaoval. Nézzünk jobban a házigazdára. Bilbao 17 kör után a táblázat 12. helyét foglalja 21 ponttal. A baszk Bilbao a 2017-es évet egy győzelemmel fejezte be Real Betis ellen 0:2 arányban és ehez meg van a tovább jutása is az Európa Liga következő fázisába. A klub jelenleg sikeres és csak 6 pont választja a Kupáktól. A rajongói a sikeres tovább jutástól az Európa Kupán jövőre is a csapatot látni akarják ebben a versenyben, így nem lesznek elégedettek a táblázat közepével. Tavaly a csapatnak 17 kör után 27 pontja volt, így ezt a párbajt meg kell nekik nyerni és így megnyugtatni a rajongóit. Elsősorban otthon, ahol eddig rossz eredményei vannak, el kell kezdeni gólokat szerezni. Eddig a rajongói csak 5 alkalommal örülhettek a 8 hazai párbajból, ami nagyon kevés. A klub ezért meghosszabbította a szerződését Iñak Williams –al, ez a 23 éves támadó a baszk klub növendéke, már a 4. szezont játsza itt. A bajnokágon tartja az átlag 2 gólját egy párbajban, ami egy nagyon jó eredmény.

Deportivo Alavés 17 kör után a táblázatban a 17. helyen van csupán 15 ponttal. Az utolsó körben megbírkózott Malagával 1:0 eredménnyel a csupasz túlélésért. A klubnak jól jött az új edző érkezése December elején, ez Abelardo Fernández, és azóta már 6 pontot szereztek 3 párbajban. A csapatnak csak egyetlen feladata van, ez a megmaradás a bajnokságon. Tehát neki is nagy szüksége van pontot szerezni ebben a párbajban. Idegenben a csapat 8 párbajt játszott, benne 6 pontot szerzett 2-0-6 a mérlege és 6:12 a gólaránya.

A kölcsönös párbajok mérlege azt súgja, hogy 8 párbajban Bilbaoban a mérkőzés minden alkalommal 3, vagy több góllal végződött, a gólarány bennük 20:6 volt. Meg kell említeni, hogy 1 párbaj 0:0 döntetlennel végződött. Mivel nem vagyok olyan bátor, hogy fogadjak a győztesre ebben az esetben, a gólok számára fogadok. Biztosan több, mint 1,5 gólt látunk a mérkőzésen.

A  mi tippünk: a párbajban legalább 1,5 gól esik – a legjobb oddsok a sportingbet fogadóirodánál 1,38

Bilbao-Alaves 07.01. 5.00/5 (100.00%) 1 vote