Celta Vigo-Real Madrid 17.5.

Labdarúgás,szerda, 2017, Május 17, Spanyolország, La Liga, 21:00

Ez a párbaj eldöntheti azt, hogy ki lesz az idei spanyol bajnok. Celta Vigo csapatát csak nagyon gyorsan említem meg, mert a statisztikái nem jelentős módon befolyásolják a helyzetet. A táblázatban eddig a 13. helyen vannak 44 ponttal. Már számukra semmi sem nem számít. Még ugyan az utolsó körben átugorhatják Valenciát és Malagát, de még így is a szezont a táblázat kellemes kozepén fejezik be. Az idén a házigazda elért némi sikereket az Európa Ligában, hogy eljutott az elődöntőbe, ahol ManchesterUnitedre talált rá, és ahol be is fejezték a versenyt. De mégis csak a nemzetközi téren Vigo tudatott magáról. Hazai téren ez már nem így volt, nem érdemelnek meg dícséretet, 36 párbajban 15-5-18 a mérlege 50:63 gólaránnyal. Az utolsó 5 párbajban vereséget szenvedtek, így a formájuk a szezon végén nagyon csökkenőben van.

Aki egy kicsit figyeli a legjobb Európai foci bajnokságokat, akkor tudja, hogy Real Madrid jelenleg a táblázatban a 2. helyen van a riválisa mögott azonos 87 ponttal. Barcelona tartja magának az első helyet hála a jobb mérleggel Reallal. De azzal a külömbséggel, hogy Real egy párbajjal kevesebbet játszott le. Ez éppen ez a párbaj Celta Vigoval. Barcelona az utolsó körben otthon találkozik Eibarral, így a 3 pontja kötelesség lesz, Real a kiszámíthatatlan Malaga stadionjára utazik, ahol neki is győzni kellene. Így a bajnokság győzteséről gyakorlatilag a szerdai párbaj dönthet nagy valószínűséggel. Elméletileg Realnak elég lenne a döntetlen is, de a csapat nem szokott döntetlenre játszani, így a győzelmet érik el. Utoljára a csapat a 2011/2012 szezonban szerezték meg a bajnoki címet. Ha hozzá számoljuk a lehetőséget, hogy Real megvédheti a Bajnokok Ligájában az idei címet, akkor a madridiak nagyon érdekes szezon végének örülhetnek. Így nem is szükséges aprólékosan írni a csapat minőségéről, ez közismert a foci világában.

Real játékosai tudják, hogy mi a motiváció, biztosan megbírkóznak a párbajjal. A kérdés inkább, hogy mennyi gólt tudnak majd szerezni és hogy kapnak, vagy nem kapnak gólt a vendégek. Szerintem kapnak is.

A  mi tippünk:Real Madrid győzelme – a legjobb oddsok a William Hill fogadóirodánál 1,22