Svédország-Anglia 16.6.

Labdarúgás,péntek, 2017  Június 16, Euro U21, 18:00

Ezen a versenyen az egyik favorit egészen biztosan Anglia lesz. A csapatában találunk néhány játékost, akik már a Premier League klubok szilárd része. Csak szomorú, hogy nem volt a klubok kötelessége elengedni minden játékosát, ezért olyan neveket hiányolunk majd, mint Rashford, Stones, Dier, Alli vagy Sterling, aki Anglia A csapata szilárd részei. Nézzük tehát az angolok eredményeit. Az angolok az Euróra a 9. selejtező csoportból indultak, ahol az 1. helyet szerezték meg 6 győzelemért és 2 döntetlenért, 20:3 gólaránnyal. Tehát csak 2 alkalommal játszottak döntetlent, egyszer Svájcban és másodszor Boszniában. Gyakorlatilag minden játékosa vagy a premier League-ben, vagy a Championship-ben tevékenykedik, kivétel csak Lewis Baker, aki Arnheimben vendégelt.

A svédek ugyan Európa bajnokok az utolsó EB-ről, amelyet Csehországban játszottak, de a csapat, amely ott volt, és a csapat, amely itt játszik nagyon külömböző. Ebben a csapatban csak ketten vannak, akik emlékezhetnek a címre, amelyet két éve szereztek meg, a két középpályás Kristopher Olsson  AIK-ból és Tibbling  Groningenből. Az angol csapatból ezek Ward- Prowse, Redmond, Chalobah, Hughes, Chambers és Loftus-Check, már itt látni a jelentős tapasztalatot az angolok oldalán. A svédek szintén megnyerték a saját 6-os számú csoportjukat, maguk mögott hagyták Spanyolországot, vagy Horvátországot is, amely nem jutott be az euro-ra.  A svédek hétszer győztek és háromszor döntetlent játszottak, otthon és idegenben a spanyolok ellen, és idegenben a horvátok ellen.

A kölcsönös párbajokban az utolsó 5-ből az angolok négyszer is örültek,  csak egyszer született döntetlen eredmény. Az előkészületben az Euro előtt az angolok elveszítették a párbajt Németországgal és Franciaországgal, de győzni tudtak Dániával 4:0 és Izlanddal 3:0, sőt, Olaszországgal is 3:2. A svédek pedig éppen Dániával 0:2 vereséget szenvedtek, azután Szerbiával 0:2, és csak Chehországot verték meg.

A  mi tippünk: Anglia győzelme – a legjobb oddsok a sportingbet fogadóirodánál 1,75

Rate the review