Wales-Belgium 1.7.

euro 2016

Labdarúgás, pémtek, 2016  Július 01, EURO 2016 nyededddöntő, 21:00

Lille-ben az első júliusi este a negyeddöntő második párbaját játszák az idei EURO versenyén, amelyben Wales találkozik Belgium válogatotjával. Csak emlékeztetőnek, Wales ugyan megnyerte az alapcsoportját, de az átlagos Szlovákia, sem Oroszország nem érték el a jelenlegi Belgium minőségét. Ezt a minőséget Anglia sem érte el, amely Walest, mint egyetlen csapat a versenyen, tudta megverni. Wales volt a roszabb csapat, és inkább Észak Írország érdemelte volna meg jobban a tovább jutást. És ismét hangsúlyozom, hogy Észak Írországról van szó, tehát egy olyan csapatról, amely egészen más szinten áll, mint a sztárokkal teli Belgium.

Belgiumról már a verseny elején úgy beszéltek, mint a fekete lovagról, már az első párbaj után ezeket a feltevéseket elsajátították. Személyem szerint nem értem, hogy miért, a sikertelen nyitópárbaj volt valószínűleg Belgium legroszabb párbaja az EURO-n. Azóta már csak három győzelmet szereztek a belgák, és párbajtól párbajig javulnak. A csapat már összeszokott a verseny kezdetétől, nyugodtabb is,  jó hangulat uralkodik a csapatban, és amikor a belga edző szerint Kevin de Bruyne is nevetett az edzésen, és ezt ritkán lehet látni. Belgiumból a verseny folyamán egy jó működő gépezet vált, míg Wales két jó minőségü játékosára támaszkodik, addig Belgiumnak az egész tizeneggyese sztárokból áll össze. Mint valaha Alex Ferguson írta meg a kőnyvében: „Hogy jó minőségű csapata legyen, legalább 8 jó minőségű játékosra van szüksége, a többi háro átlagos lehet”. És Belgiumnak a 8 említett játékosa meg van.

Bízok benne, hogy győzni fog a belga csapat, legalább két gólkülömbséggel, például, mint Magyarország ellen is. A bukmékerek az eddigi párbajokból indultak ki az oddsok kiírásánál. Gondolkodni lehet még a lehetőségen, hogy mindkét csapat gólt szerez. Egymással 4 alkalommal játszottak, kétszer döntetlen, egy vereség, egy győzelem volt a végeredmény, tehát nagyon kiegyendújzott párbajok. Igaz, nem mostanában játszottak együtt…

A  mi tippünk: Belgium győzelme – a legjobb oddsok az Unibet bonus fogadóirodánál 1,78 szorzóval.