Villarreal – FC Barcelona 02.04.

Labdarúgás, kedd, 2019, Április 02, Spanyolország, La Liga, 21:30

Barcelona szombaton jól megbírkózott Espanyollal, amikor 2:0 győzelmet szerzett, és jelenleg már az előnye kényelmes 10 pont Atletico Madridra a 2. helyen. Mivel a csapatra még 2 fontos párbaj vár, szombaton és jövő szerdán, lehetséges, hogy néhány játékosát pihenni találjuk kedden este. Abszolút döntő tényező lesz, hogy Leo Messi az elejétől a gyepre lép, vagy Ernesto edző várakozni fog a bevetésével a lehető legkésőbbi időre, amikor már késő lehet. A párbajban majdnem biztosan Dembele fog hiányozni. A csapat 29 párbajban tehát 69 pontot szerzett 21 győzelemért és 6 döntetlenért, vereséget csak 2 alkalommal szenvedett, de még a bajnoki cím nincsen egészen a zsebében, van még néhány mérkőzés, amikor valami megváltozhatna. Ezért is úgy gondolom, hogy nem szabad neki semmit sem alábecsülni, még egy olyan csapatot sem, mint a keddi ellenfele Villareal, aki nem éppen a legjobban áll.

Villareal FC egy nagy klub egy kis mediterán városból csak néhány kilométerre Valenciától északra. Jelenleg a kieső zóna felé halad, azonban az Európa Ligán sikeres, így hasonló a programja, mint Barcelonának, vasárnap Betissel játszik, majd csütörtökön Valenciával. Az utolsó párbajában Vogo ellen már a 15. percben 2:0 vezettek, de ezután Iago Aspas kezdett  játszani, és így a csapat 1 pontot sem vitt haza. Villareal a táblázatban a 17. helyen áll 29 ponttal 29 párbajból 6 győzelemért és 11 döntetlenért, vereségekből 12 volt. A gólaránya 34:39. Így már csa 1 pont választja a kieső zónától. És nem nagy a reménye arra, hogy legalább csak 1 ponttal javítana a helyzetén.

Villareal hagyományosan erős csapat, gyakran végeznek az első 10 között, biztosan ezt tervezték be az idén is. Jól tudják, hogy Barcelona ellen nem lehet támadó, szép labdarúgással nyerni. Inkább csak egy türelmes sakk partyról lessz szó Alejandro Hérnandez vezetése alatt. Valahogyan nem hiszek benne, hogy csak úgy egyszerűen barcelona győzni fog, ha igen is, nem adja olcsón a bőrét, ezért inkább a gólokra fogadok.

A  mi tippünk: a párbajban kevesebb. mint 4,0 gól esik  – a legjobb oddsok az Sportingbet  fogadóirodánál  1,28