Szlovákia – Wales 10.10.

Labdarúgás, csütörtök, 2019, Október 10, EURO 2020, 20:45

Szlovákia a nagyon fontos párbajában Magyarország ellen 2:1 eredménnyel győzni tudott idegenben, ezzel a győzelmével teljes mértékben visszatért a selejtezőbe. Ha sikerülne neki győzni Wales ellen, akkor egy lábal már a tovább jutást ünnepelhetné. Igen, Szlovákia még Horvátországba utazik, de még otthon Azerbajdzsánnal játszik, a csoport leggyengébb tagjával. Az utolsó mérkőzésén 0:4 vereséget szenvedett Horvátországtól otthon, de talán ezt a két csapatot nem lehet összehasonlítani. Ezt állítom annak ellenére is, ha figyelembe veszem Horvátország utolsó megbotlását is Azerbajdzsánnal, az 1:1 döntetlen formájában. Ez a döntetlen még jó is valamire, arra, hogy Horvátországnak sem nem szabad semmit lebecsülni, mert még mindig semmi sem nem biztos számára. Mivel most Magyarországra utazik, és még Walessel is otthon játszik. Bizonos körülmények között Szlovákiának elég lenne csupán 4 pont a megmaradt 3 oárbajból, például döntetlen otthon Wales ellen, veresék Horvátországban, és a hazai győzelem Azerbajdzsánnal, mivel a kölcsönös mérkőzéseiben Magyarországgal jobbak a gólarányai.

Hogy vissza térjek a párbajhoz Magyarországon. Ez a mérkőzés elégé szép, látványos volt szerencsésebb vége volt a szlovákok számára. De a szlovákok jól játszottak, és a győzelmet megérdemelték. Az elején Magyarország nagy nyomással kezdte, amikor 2 igéretes helyzetet is teremtett, de az első félidő vége felé a 40. percben a szlovák támadó Mak volt sikeres. Ugyan a félidő után az 50. percben Magyarország egyenlített egy szép góllal, de az 56. percben Bozenik javított a végső 2:1-re. Esély még volt mindkét oldalon, de gól már nem.

De vissza a csütörtöki párbajhoz. Elejinte ez egy biztosan óvatos mérkőzés lesz, mert sokról van itt már szó, mindkét csapatnak nem szabad vereséget szenvedni. De Szlovákiának jobbak az esélyei, mivel Wales nem Horvátország, és maga Bale Wales oldalán nem sokat tud végrehajtani. Wales örült, amikor nagy nehezen otthon 2:1 győzelmet szerzett Azerbajdzsánnal, amikor a döntő gólt csak a 84. percben szerezte.

A  mi tippünk: Szlovákia győzelme dupla esélyben – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál 1,35. More info here