Szenegál – Benin 10.7.

Labdarúgás, szerda, 2019, Július 10, Africa Cup of Nations, 18:00     

Benin itt már 4 mérkőzést játszott le, de eddig még egyikben semnem győzött rendes játékidőben, de egy alkalommal sen nem szenvedett vereséget, és most már a negyeddöntőben van. Ez egy óriási meglepetés, és talán egy kis csoda is, mert ez a csapat a negyeddöntőbe furcsa módszerekkel jutott el, ugyanis a nyolcaddöntőben Benin Marokkót csak büntetőrúgásokkal selejtezte ki, amely csapat minden szempontból jobb volt, de nem ez érvényes a labdarúgásban, sőt, Marokkó a hosszabbításban nem használta ki a büntetőrúgását. Most tehát a ngygeddöntőben a névnélküli Benin rátalál az igen csak kiemelt Szenegálra, és nem hiszem, hogy ezúttal Beninnek ismét olyan nagy szerencséje lenne, hogy tovább jusson. Azt hiszem, hogy még a rendes játékidőben vereséget szenved.

Szenegál a nyolcaddöntőben egészen nagy tapasztalattal megbírkózott Ugandával 0:1 győzelemmel, amikor a találkozó egyetlen gólját a 15. percben a liverpooli támadó Mané adta, ez a játékos még a második félidőben nem használta ki a büntetőrúgását. Ha Szenegál legénységére nézünk, akkor kiváló játékosok bemutatását látjuk, akik a legjobb európai bajnokságokon játszanak. A legnagyobb sztár a már említett támadó Liverpoolból Mané, de a támadásba másokat is fel lehet használni, például Niang Rennesből, Baldé Inter Milanoból, Diagne Galatasarayból. A tartallékban is van kiváló játékos, Sarr Rennesből, Gueye Evertonból, Ndiaye Galatasarayból, vagy Kouyaté Napoliból. Nem, ilyen nagy minőséggel Benin még csak véletlenül sem nem hasonlítható össze.

Néhány szóval még vissza nézünk a nyolcaddöntőre Marokkó és Bebib között, ahol Marokkó éppen az esélyei kihasználásnál botlott meg. A második félidő 97. percében a marokkói játékos Ziyech Ajaxból nem szerzett gólt a büntetőrúgásból, így hosszabbításra került a sor, Benin játékosa büntetést kapott, de még ez sem volt Marokkónak elég, hogy eldőntse a meccset, a szabadrúgások következtek, Benin ezzekkel jobban megbírkózott. De most nem lesz annyi szerencséje.

A  mi tippünk:Szenegál győzelme – a legjobb oddsok az Betclic fogadóirodánál 1,47

 

Szenegál – Benin 10.7. 5.00/5 (100.00%) 1 vote