Spanyolország-Törökország 17.6.

euro 2016

Labdarúgás, péntek, 2016  Június 17, EURO 2016, 21:00

Mindkét csapatot pénteken már a második párbaj várja a D alapcsoport keretében. A két csapat első párbajai után az EB-én mondani lehet, hogy egészen biztosan a spanyolok sokkal magabiztosab megjelenésűek voltak. Törökország a nyitó párbaján Horvátországtól vereséget szenvedett, amelyben éppen Horvátország volt a jobb csapat és a győzelmét megérdemelte. Spanyolország pedig nagyon megkínlódott Csehországgal, de ebben a párbajban Spanyolország volt a jobb csapat az egész játékidőben. Csakhogy Petr Čech nagyon jól kivédte a spanyol focisták számtalan támadásait, így megmentette a csapatát a még magasabb vereségtől. A spanyolok számára egy kicsit ellent mondott az erős szél is, gyakran elfújta a szél a labdát néhány helyzetben oda, ahová ezt nem akarták.

Ahogyan említettem, Törökország kínlódott az első párbajban Horvátország ellen, és majdnem nem is teremtett gólhelyzetet sem a párbajban. És mi lesz Spanyolország ellen? Ezt a két csapatot nem is lehet összehasonlítani. Mégis csak minőségileg nem ott vannak a spanyolok, mint a horvátok. Az egymásközti párbajok történelme nem nagyon gazdag, utoljára 2009-ben találkoztak, egészében csak 6 alkalommal játszott együtt a két csapat. Ezekben Spanyolország 4 alkalommal győzött, egyszer Törökország győzött, és egyszer döntetlen volt a végeredmény. De a párbajok, amelyekben nem Spanyolország volt a győztes, ezeket 1954-ben és 1967-ben játszották.

Spanyolország egészen biztosan favorit ebben a párbajban, és ezt a szerepét egészen biztosan be is tölti. Bár nem feltételezem, hogy sok gólt lehet majd látni a párbajon, de legalább 2 gólkülőmbséggel nyerhetnének. A törökök valószinűleg nem is szereznek gólt, ez is egy fogadási lehetőség. Mivel a tiszta spanyol győzelemre a szorzók nem nagyon magas értékben vannak kiírva az egyes fogadóirodáknál, meg lehet próbálni más fogadással is a szerencsét.

A  mi tippünk: Spanyolország győzelme – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 1,42 szorzóval.