Románia-Svájc 15.6.

euro 2016

Labdarúgás, szerda, 2016  Június 15, EURO 2016, 18:00

Románia a nyitó mérkőzésben úgy mutatta bemagát, mint egy nagyon szimpatikus, harcias csapat, amely a 89. –ik percig tartotta az 1:1 döntetlent Franciaországgal. A román csapat Franciaországnak már a 4. percben sokkoló első gólt adhatott volna szöglet után, ahol Romániának igazán teljesen százszázallékos esélye volt, de a lehetőségekből a gólra több is volt. Ellenkezőleg, Albánia Svájc ellen 10 játékossal is néhány óriási lehetőséget készített magának, úgy hogy Svájc tiszta számlájában nem nagyon hiszek. Azt hiszem, hogy Románia gólja itt nem lesz nagy meglepetés, éppen ellenkezőleg, a szorzók is ezzel számítanak, és én is ezzel egyetértek. Románok nagyon aktív focit játszottak, a labdát igyekeztek előre vinni az ellenfél kapuja közelébe.

Svájc egy nyomorult bemutatkozást élt át a versenyen Albániával, amikor szószerint 1:0 győzelmet szenvedett, amikor Albánia a 36. perc óta 10 játékossal játszott, és ennek ellenére nem volt Svájcnak jelentősebb előnye. Ez a káder a nyitó mérkőzés után minden bizonnyal sokat fog egymás között beszélgetni, és úgy hiszem, ebben a párbajban nagymértékben eltérő teljesítményt láthatunk majd. Svájcnak a jó minőségű nevek nem hiányoznak, ha olyan játékosokról beszélünk, mint Shaqiri, Lichsteiner, Xhaka vagy Seferović, úgy hogy itt nincsen probléma. Svájc Albánia ellen már az első tíz percben sikeres volt, a párbaj eleje nagyon jó volt, és hogy 90 perc alatt nem szerezne gólt Romániávak? Ezt nem hiszem.

Úgy gondolom, hogy ebben a párbajban Svájc végre áttöri a balszerencséjét a gólszerzésben, amely Albániával volt. Másrészt a románok is egészen biztosan pontot akarnak majd szerezni, tisztában vannak azzal, hogy a svájciak Albániával csak kínlódtak, így esélyt éreznek a győzelemre. Úgy gondolom, hogy ebben a párbajban azért több gól is eshetne, a  románoktól legalább 1 gólt várok, a svájciaktól többet is. Ez egy harc lesz, amelyben fontos pontokért küzd a két csapat.

A  mi tippünk: mindkét csapat gólt szerez – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 2,12 szorzóval.