Rennes – Marseille 24.02.

Labdarúgás, vasárnap, 2019, Február 24, Franciaország, Ligue 1, 17:00   

Ez egy nagyon kiegyensúlyozott párbaj lesz. Rennes jelenleg a táblázatban a 11. helyen áll, de tekintettel arra, hogy a táblázat felső fele nagyon kiegyensúlyozott, a csapat csak 7 pontot veszít ahozm hogy bejusson az európai ligákba. A szezon végéig még sok mérkőzés vár a klubokra, ezért van idő javítani ezen. Rennes otthon az utolsó időkben nagyon jól játszik, az utolsó 5 hazai bajnoki párbajából eggyet semnem veszített el, 4 győzelme volt és az ellenfeleinek 10 gólt rúgott. Nantes, Brest és Lille öszesen 6 gólt kaptak itt. Rennestehát a saját rajongói előtt sikeres mint gólszerzésben, úgy az eredményeivel is. Ha minden otthoni mérkőzést nézünk, akkor az utolsó tízben öszesen 21 gólt rúgtak.

Marseille sokkal jobban állnak a táblázatban, bár a két csapatot csak 4 pont választja egymástól. Jelenleg az 5. helyen állnak, és a 4. Saint Etienne csapatára 4 pont vesztessége van. A klub már teljesen öszpontosíthat a bajnokságra, mivel az Európa Ligán teljesen leégtek, amikor a csoportban csak 1 pontot szereztek és így az utolsó helyen végeztek, majd a Coupe de France kupán is, amikor Andrezieux stadionján kiestek, ez egy olyan csapat, amely csak a 4. legmagasabb versenyt játsza Franciaországban. Igaz, hogy akkoriban Marseille igazán rosszul játszott, de ilyen csapatokkal minden alkalommal meg kellene neki bírkózni. Így tehát már teljes erővel öszpontosíthat a hazai versenyre és legalább a 4. helyre juthatna, ami bebiztosítaná neki a jövő évi Európai versenyeket. Az utolsó mérkőzései azt sugalják, hogy ez igaz lehetne, mivel Marseille már 3 alkalommal egymás után győzelmet szerzett. Bízok benne, hogy Rennes stadionján legalább 1 gólt szerezhetne.

Mindkét csapat számára ez egy nagyon fontos mérkőzés, mindkét csapat még játszhat jövőre az európai versenyekben, és most már minden pont számít. Mindkét oldalon kiváló neveket találhatunk a támadásban, a házigazdáknál Ben Arfa, Niang, Grenier éa szintén a nagyon tehetséges Sarr. A vendégek oldalán a legnagyobb nevek Payet, Thauvin, Germain, Sanson és az új erősítés Mario Balotelli, aki januárban érkezett a csapathoz, 4 párbajban már 3 gólt szerzett.

A  mi tippünk: minkdét csapat gólt szerez  – a legjobb oddsok a William Hill fogadóirodánál 1,73