Portugália-Wales 6.7.

euro 2016

Labdarúgás, pémtek, 2016  Július 06, EURO 2016 elődöntő, 21:00

Az elődöntő már a verseny olyan szakasza, ahol szerintem már nem nagyon lehet favoritról beszélni. Minden csapat, amely idáig eljutott, teljesen megérdemelten, mert egyszerűen jobbak voltak, mint az ellenfelük. A történelem nem kérdezi, hogy hogyan és ki ellen. De még mindig van egy kérdőjel Portugália csapata mellett. Az, hogy alapvetően nem nyertek meg egy párbajt sem, az egy dolog, de az, hogy a teljesítményei nem voltak olyan dominánsok és meggyőzőek, egy másik dolog. Egészen biztosan a csapat nem érdemeli meg, hogy favoritot csináljunk belőle. Számomra ez egy rejtély, hogy hogyan jutottak el idáig. Ebben a párbajban úgy érzem, hogy nagyon kiegyensújzott meccset láthatunk majd. Mindkét egységnek van vezetője, Portugáliának Ronaldo, Walesnek pedig Bale. De Bale esetrében igazán azt lehet mondani, hogy húzza a csapatát. És bár a csapat vezetője, nem csak rá támaszkodnak a többi játékosok.  Vagy, jómaga nem csak saját magában bízik. Ez Portugália esetében egészen másképen van.

Ronaldo a csapatban egészen másképen játszik, mint a klubjában, nem játszik a csapattársaival úgy, ahogyan kellene, egy magányos farkas szerepét válalta el. Sok helyzetet maga dönt el, és nem mindig a legjobb megoldást választja. Wales sokkal szebb focit mutat a nézőknek is, kiváló védelem, és egyike a legjobb támadásnak a bajnokságon. Bár az elődöntőt nagyon óvatosan fogja játszani a két  rivális, a védelmek nagyon jól lesznek biztosítva. Wales szeret játszani hasonló, vagy erősebb ellenféllel, mint jómaga, például amikor Észak Írországgal játszott, ahol Wales volt a favorit, oltak némi problémái, nem tudta tartani a játék ütemét.

Nagyon nehéz javasolni fogadni a győztesre, mivel mindkét csapat meglephet, Portugália végre össze szeheti magát, vagy ellenkezőleg, teljesen elronthat mindent, azért inkább arra fogok fogadni, hogy mindkét csapat gólt szerez a párbajban. Sok szerencsét!

A  mi tippünk: mindkét csapat gólt szerez – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 2,10 szorzóval.

Rate the review