Pittsburgh-Tampa Bay 23.5.

Jégkorong, hétfő, 2016  Május 23, NHL, 02:00

A Pingvinek az első párbajt elsősorban azért veszítették el, hogy nem tudtak a kapura lőni rendesen, és ellenkezőleg, Tampának minden beleesett a kapuba, amit arra az irányba küldtek. Három gólhelyzetből hármat használtak ki. De a párbajban megsérült Tampa kapusa Bishop, az indulása a második párbajban nem valószinű. Pittsburg csapata jelenleg nagyon jól együtműködik, igazán kollektív hokit játszik a csapat, mindent szétzúznak, ami az utukban áll. Az alaprészben kiváló befejezésük volt, és a jó formájuk megmaradt a play-off-ban is. Az első párbajban is túlerőben voltak, elég jól elkerülik a csapatot a sérülések is, ami másképen ennek a csapatnak a legnagyobb gyengéje. Az első fordulóban kisöpörték Rangers csapatát, a másodikban megbírkóztak az alaprész szuverén győztesével, Washingtonnal. Szerintem egy túl idővel előtti döntő volt ez. Tampa szerintem nem egy olyan csapat, aki meg tudná őket állítani.

Tampa az első fordulóban a kinlódó Detroittal játszott, a másodikban Islanders ellen. A Pingvinekkel ellentétben tehát olyan ellenfelekkel, akik egy osztájjal alacsonyabb szinten játszanak. És még ezen túlmenően mindig hiányoznak Stamkos, Stralman és Brown, ami Tampa számára nem éppen rózsás helyzet. A Pingvinek játékára az utolsó 2 hónapban öröm nézni, és már csak 2 akadály vár a csapatra a várvavárt győzelemig. Szerintem St. Louis csapatával együtt a legnagyobb rangadók a Stanley Kupa megszerzésére.

Merem remélni, hogy Pittsburgh a győztes végéig viszi a párbajt. Az első meccset ugyan otthon elveszítette 1:3 arányban, bár az ellenfelét a lövésekre 35:20 megverte. Hasonlóan a második párbajban is, 41:21 arányban volt jobb Pittsburgh a lövésekben, a párbajt eldönteni csak a hosszabbításban sikerült Crosbynak, aki így megmentette a csapatát a válság helyzettől, mert 0:2 veszíteni a mérkőzésekre, és így menni Tampába, ez már nem is nézne jól ki a csapat számára. Mindennek ellenére gondolom, hogy a Pingvinek fogják megnyerni a párbajt.

A  mi tippünk: Pittsburgh győzelme – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 1,90 szorzóval.

Rate the review