Pittsburgh-San Jose 31.5.

Jégkorong, kedd, 2016  Május 31, NHL, 02:00

Pittsburgh Penguins a szezon elején gyenge volt, az átlagon alatti csapatok közé tartozott. Az enberek cikkeket írtak arról, hogy Crosby milyen „öreg”, teli sérülésekkel, és hogy már nem méltó a csapat vezetéséhez. De az év végén jelentős változások jöttek, amelyek mint Crosbynak, úgy az egész csapatnak besegítettek. A csapatot elhagyta az edző Mike Johnston, aki a Portal Winterhawksba irányult, akik a junior WHL versenyt játszák (Johnston itt tevékenykedett még Pittsburg előtt). A szerepét Mike Sullivan vette át – és ezzel kezdődött minden. A legtöbb játékos a teljesítményét talán 150 %-al is javította, Crosby elkezdte gyűjteni a pontokat, Hagelin – Bonino – Kessel talán a legfélelmetesebb hármas az egész NHL-ben, a védők abbahagyták a baklövéseit, mint azelőtt. Pittsburgh Penguins egészen a második helyre jutottak a Keleti konferenciában, ahol az alaprészben a szuverén Washington Capitals csapata után végzett. A play-off első fordulójában szószerint lesöpörték NY Rangers csapatát, amelynek 5 párbajból csak 1 alkalommal hagytak győzni. A 2. fordulóban Pittsburgh egy nagyon kellemetlen ellenfélnek állt szembe, Washington Capitalsnak. Ez a sorozat már kiegyensújzottabb volt, párbajokra 4:2 volt az eredmény.

San Jose Sharks az alaprész után a 6. helyen végzett a Nyugati konferencián, ami nem nagyon káprázatos.  A play-off 1. fordulóján elégé egyszerűen kiselejtezte LA Kings csapatát párbajokra 4:1, Los Angeles játékosai szerintem borzalmas hokit játszottak. A 2. forduló már sokkal kiegyensújzottabb volt, amikor Nashville Predators csapatával találkoztak. A sorozat párbajokra 4:3 eredménnyel végződött Sharks javára. A Nyugati konferencia döntője San Jose és St. Louis között 4:2 eredménnyel végződött Skarks javára. Ez a sorozat is nagyon kiegyensújzott volt, talán csak St. Louis kapusai rosz eredményei döntötték el az eredményeket.

Nehéz megjósolni a győztest, de mégis csak talán Pittsburgh csapatában jobban bízok, így a házigazda győzelmét fogom tippelni.

A  mi tippünk: Pittsburgh győzelme – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 2,15 szorzóval.

Rate the review