Manchester City – Manchester United 07.12.

Labdarúgás, szombat, 2019, December 07, Anglia, Premier League, 18:30

Előttünk van a Premier League 16. köre, a slágere Manchester City és Manchester United párbaja lesz.Cityzens eddig a táblázatban a 3 helyen állnak 32 ponttal és 43:17 gólaránnyal. Ez a csapat szerzett a legtöbb gólt az egész versenyen. Egyúttal azért több, mint 1 gólt kapnak is a párbajban átlagban. Az utolsó 5 mérkőzésben 8 gólt kaptak. Igen, olyan csapatokkal játszottak, mint Liverpool, vagy Chelsea, de Newcastletől is 2 gólt kaptak. City védelme nem olyan , ahogyan ezt Guardiola elképzelte volna magának. A játékot szerintem City ellenőrzi majd, Guardiola azt követeli a játékosaitól, hogy gyakran rövid távolságokra passzolják egymás között a labdát. De az is igaz, hogy City egy kicsit ideges is lehet, mert Liverpool az élen jobban és jobban távolodik tőle, a külömbség már 11 pont. Ez még nem olyan tragikus, de Liverpool nem veszíti olyan könnyen a pontjait, mint City. Nem beszélve arról, hogy a második Leicester is igen csak jó formában van.

United a táblázatban a 6. helyen áll, segített neki a győzelme Tottenham ellen 2:1. A pálya közepére vissza tért McTominnay, ami azt jelenti, hogy itt 3 játékos volt, és a csapat sokkal jobb volt, mint a múlt párbajaiban, amikor csak Pereira és Fred álltak a pálya közepén. United jobban fog nyomást fejleszteni az ellenfelére, és várakozni fog a gyors breik helyzetekre, erre Daniel James, Rashford és Greenwood öszpontosítanak. Rashford jelenlegi formája nagyon jó, Spursnak 2 gólt helyezett a kapuba, öszesen a bajnokságon már 9 gólja van és 4 gólpassz. A statisztikák szerint a csapat 15 párbajban 21 pontot szetzett 5 győzelemért, 6 döntetlenért, 4 vereséget szenvedett, a gólaránya 23:18. Idegenben a mérlege 1-3-3, a gólaránya 8:10, itt 6 pontot szerzett 7 párbajban.

Unitednek tehát 11 ponttal van kevsebb, mint a szombati ellenfelének, 20 góllal szerzett kevesebbet, és 1 góllal kapott többet. Ebből látható, hogy a támadása nem teljesen a legjobb formában van. Azért úgy gondolom, hogy City motivációja nagyobb, és minden bizonnyal győzni szeretne.

A  mi tippünk: Manchester City győzelme – a legjobb oddsok a Bet clic fogadóirodánál 1,31