Lengyelország-Portugália 30.6.

euro 2016

Labdarúgás, csütörtök, 2016  Június 30, EURO 2016 nyededddöntő, 21:00

És itt van az első mérkőzés az EURO 2016 negyeddöntőjén, Lengyelország Portugáliával találkozik a gyepen. Portugália nem nagyon játszik jól mostanában, kellemetlenül megleptek a focival Horvátország ellen. Portugália a döntetlenek csapata, hiszen eddig az EURO-n csak döntetlen eredményt értek el. A csoportjukban háromszor, a következő a nyolcaddöntőben, és most vagy rákapcsolnak és győzni fognak, vagy haza mennek. Semmi más nem lehetséges. Portugália javára a tapasztalatok szólnak. Több tapasztalt játékosa van, és elsősorban több tapasztalata a fontos párbajokkal. Csak nemtudni, mi történik a sztárokkal, akik nem sok mindent játszanak. Nem értem Fernando Santes edző gondolkodását, hogy nem cseréli le a játékosait, akik nem jól játszanak, bár sztárok. Egy kis pihenés biztosan jól jönne nekik. A csoportból 3 ponttal jutottak tovább 4:4 gólaránnyal. Ha ismét tovább akarnak jutni, nem szabad alábecsülni az ellenfelüket.

Lengyelország csapatában is található tapasztalt játékos, de Robert Lewandowski sem tud magából többet kihozni, nem tudni, mi van a dologban. Egy kicsit jobban néznek ki Arkadiusz Milik vagy Jakub Blaszczykowski. Ezek a csapat hajtómotorai, jó formában vannak. Lukasz Fabianski kapus is elég jól megálja a helyét. A lengyelek eddig minden párbajban legfeljebb egy gólt tudtak szerezni. Az alapcsoportból 7 ponttal és 2:0 gólaránnyal jutottak tovább. Ez a csapat lassan egy kellemetlen ellenfél lett a többi nemzeti csapatok számára.

Portugália a negyedöntőben van annak ellenére, hogy eddig nem győzött egy párbajban sem. Lengyelország szintén csak büntetőkkel jutott tovább, de a párbajuk más volt, mint a portugáloké. Szép volt, és támadó jellegű. Lengyelországnak sok esélye és gólhelyzete volt, főleg az első félidőben. Ha a negyeddöntőbe nem lép egy félős stílussal, és ha nem félnek előre játszani, sikeressek lehetnének Portugália nem nagyon magabiztos védelme ellen is. Talán sikerül nekik nem elveszíteni a párbajt!

A  mi tippünk: Lengyelország nem veszíti elô a párbajt – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 1,70 szorzóval.