LD Eibar – Real Valladolid 17.03.

Labdarúgás, vasárnap, 2019, Március 17, Spanyolország, La Liga, 12:00

A La Liga 28. körében LD Eibar fogadja Real Valladolid csapatát az Estadio Municipal de Ipurua stadionján. Eibar 27 kör után a táblázatban a 10. helyen áll 35 ponttal és a Kupa helyekre 5 pont vesztessége van Sevillára. Eibar a pontjait elsősorban hazai környezetben szedegeti, ahol már 26 pontot szerzett 7 győzelemért és 5 döntetlenért, 2 alkalommal szenvedett itt vereséget,a gólaránya 25:15. Idegenben azonban a legrosszabb csapat, amikor a 20. helyet foglalja, és csupán 9 pontot szerzett idegenben 1 győzelemért és 6 döntetlenért 10:21 gólaránnyal. Ellentétben a hazai eredményeivel, ahol a 4. legjobb az egész La Liga versenyen.

Real Valladolid 27 kör után a 16. helyen áll 26 ponttal és a kieső zónától már csak 1 pont választja. Ezen túlmenően az ellenfelei stadionján már 5 mérkőzésben egymás után nem volt képes pontot szerezni  és az utolsó győzelme 2018 december 8.-án volt, amikor Real Sociedad stadionján győzött 2:1. Valladolid mostanában nagy válságon megy keresztül és már 6 párbajban egymás után nem szerzett győzelmet. Idegenben nagyon kínlódik és most mind ehez az otthoni 4. legjobb csapathoz utazik.

A két csapatban a hangulat nagyon külömböző. Míg Eibar Alavesben 1 pontot szerzett 1:1 döntetlenért egy nagyon nehéz párbajban és így megtartotta magának a reményét a Kupákra, akkor Valladolid ismét bukott, ezúttal azonban Real Madriddal 1:4, és hozzá kell tenni, hogy nem valósította gólra a büntető rúgását azonnal a párbaj elején  és így 2:0 vezetésbe juthatott volna, Real Madrid a 80. perctől gyengítésben játszott, casemir kapott büntetést. Ez is tanúskodik arról, hogy milyen nagy balhéban van jelenleg Valladolid. Már csak röviden, Valladolid nagy válságban van, 6 alkalommal egymás után nem szerzett pontot, 5 alkalommal egymás után szenvedett idegenben vereséget. Eibar otthon nagyon erős, nagy a motivációja játszani. Ezért biztosan nem szeretne más eredményt, mint győzelmet, főleg akko, ha egy ilyen gyenge csapat ellen áll, mint Valladolid. A formája is sokkal jobb, mint a tragikus ellenfele formája.

A  mi tippünk: Eibar győzelme  – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,68