Fehéroroszország – Németország 08.06.

Labdarúgás, szombat, 2019, Június 08, EURO 2020, 20:45  

Németország Fehéroroszországba utazik az EURO 2020 selejtező mérkőzésére. Nézzük, hogy milyen gyorsan változik a közvélemény. Nem is egy éve volt Németország a legfélelmetesebb futballcsapat, elég egy kudarcos VB szereplés, néhány rosz döntés és most majdnem hogy csak nevetségesnek tartják a csapatot. Az elrontott VB után Oroszországban Németország nem fél jelentősebben fiatalítani a csapatot. Ha a legénységét nézzük, amely Fehéroroszországban játszik majd, igazán csupa fiatal név, de ennek ellenére igen csak tapasztalt. Sané Manchester Cityből, Gnabry, Goretzka, Kimmoch bayernből, Brandt, Havertz leverkusenből, Reus Dortmundból, és sorolhatnánk tovább is. Igen, néhány név kérdéseket tesz fel, mint  például Tah, Ginter, Kehrer, de nem szabad elfelejteni, hogy Németország ebbe a selejtezőbe kiváló módon lépett. Hollandiában márciusban 2:3 győzelmet szerzett ezzel a fiatal csapattal, amely csak emelkedni fog majd.

A fehéroroszok évről évre egyre jobban stagnálnak, és az ottani nemleti csapatot biztosan nem nevezhetnénk progresszívnek. A játékosok túlnyomó többseége csak a fehérorosz bajnokságon játszik, leginkább BATE Borisov csapatában, de ez már nem egy olyan csapat, amelynek igazán objektiv ambiciói lennének például a résztvételében a Bajnokok Ligáján. A bizonyíték arra, hogy Fehéroroszország nem tud honnan venni játékosokat a tény, hogy ismét a nemleti csapat alapjába került a 38 éves veterán játékos Hleb, aki a hazájában nagy személyiség, de a működése Arsenalnál vagy Barcelona csapatában már rég mögötte van. A legjobb nevek jelenleg Martynovich Krasnodarból és Maevskiy Astanából. A nemleti csapat tele van 30 éves játékosokkal, ezért kíváncsiak vagyunk, hogyan bírkóznak meg a fiatal németekkel. A csapat már két találkozót lejátszott ebben a selejtezőben, Hollandiával 4:0 és Észak-Írországgal 2:1 vereségeket szenvedtek.

Nem csak talán az én nézetem, hogy a hazai kornyezet csak nagyon aprócska előny ebben az esetben a fehéroroszok számára, a németek győzni fognak, és biztosan nem csak szoros gólkülömbséggel.

A  mi tippünk: Németország győzelme  – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,21

Fehéroroszország – Németország 08.06. 5.00/5 (100.00%) 1 vote