FC Barcelona – Espanyol 30.03.

Labdarúgás, szombat, 2019, Március 30, Spanyolország, La Liga, 16:15

A spanyol La Liga 29.körében találkoznaka Camp Nou stadionon FC Barcelona Espanyol csapatával. Espanyol teljesítményei az utolsó párbajaiban nem voltak a legideálisabbak. Annak ellenére sem, hogy átlagos ellenfelekkel játszott, mint például Ath.Bilbao, Valladolid, vagy Huesca, amely csapat jelenleg csak az utolsó helyen áll. Espanyol az utolsó 5 bajnoki párbajban csak 1 alkalommal tudott győzelmet szerezni, Valladolid ellen 3:1. Az utolsó bajnoki párbajban vesztességet szenvedett azai pályán 0:1 eredménnyel sevilla ellen, és tekintettel a teljesítményeire, amilyet mutatott a pályán, nem is érdemelt meg semmi mást, csak vereséget. Örulhet még a döntetlennek 1:1 az utolsó előtti bajnoki körben Athletico Bilbao stadionján, ahol Bilbao volt egyértelműen a jobb csapat. Számára sajnos, a sok veszélyes helyzetből, amelyet Bilbao teremtett, csak egyetlenet tudtak érvényesíteni. Másrészt, Espanyolnak elég volt Bilbao kapujára csak 2 alkalommal lőni, hogy 1 gólt szerezzen, és ezt az eredményt megvédje.

Az ellenfele Barcelona lesz, az idén a csapat kiváló, különösen az utolsó hetekben, amikor egyik ellenfelét veri meg a másik után. Említésre méltó a magas 5:1 győzelme a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéről Lyon ellen a visszavágón. Erre a kiváló eredményére kötődött az utolsó bajnoki körben is, ahol Betis stadionján magas győzelemmel 1:4 győzött. Annak ellenére is, hogy az idén Betis jól játszik. Barcelona edzője Valverdeolyan játékosokkal rendelkezik, mint Suarez, Vidal, Busquets, Rakitič, Piqué, Alba és nem szabad elfelejteni természetesen a sztárt, Messzit sem, aki az említett Betisnek 3 gólt tudott lőni. Nem csoda tehát, hogy 28 bajnoki kör után Barcelona a bajnokságon az 1. helyen áll, 73:27 a gólaránya, 66 pontot szerzett 20 győzelemért és 6 döntetlenért, vereséget csak 2 alkalommal szenvedett.

Tekintettel ezekre és Barcelona kiváló formájához, persze a hazai környezetet nem becsülhessük alá, Barcelona legalább 2 góllal többet szerez, mint az ellenfele.

A  mi tippünk: Barcelona győzelme hendikepben -1,5  – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,60