D.K. Kongó – Uganda 22.6.

Labdarúgás, szombat, 2019, Június 22, Africa Cup of Nations, 16:30             

Ugyan a Kongói D.K. nem tartozik az afrikai csapatok csúcsához, de azért a csoportjukból tovább juthatnának, az A csoportban természetesen Egyiptom a legnagyobb favorit, de utánna azonnal Kongói D.K. A csapatban igen csak sok az ismert név, a támadásban például Bolasiet találhatjuk Anderlecht csapatából, Bakambut Beijingből, vagy Bolingit Antverpenből. Nagyon jó Kongó tartalléka is, például Mbemba FC Portoból, Akolo Stuttgartból, vagy Mpoku St.Lutychból. Kongo védelme is érdekes lehet, itt Tisserand Wolfsburgból, massuaku West hamből, Luyindama Galatasarayból és Bokadi St. Lutychból. Kongo D.K. kapujában egy igen csak ismert kapus áll mandana Dinamo Bukarestből. Kongó az utolsó Afrikai Kupán Gabonban 2017-ben kiváló labdarúgást mutatott és ezt az eredményein is észre lehetett venni. Akkor ez a csapat az alap csoportban 1:0 győzelmet szerzett Marokkó ellen, majd 2:2 döntetlent  Elefáncsonparttal, majd még Togo csapatát verte meg 3:1 eredménnyel. Ezek igazán kiváló eredmények. Ez elég volt ahoz, hogy tovább jusson a negyeddöntőbe, és ott csak egy nagy csata után szenvedett 1:2 vereséget. Igazán lenyűgöző volt.

Uganda is ott volt 2017-ben Gabonban, azonban a csoportjában 0:1 vereséget szenvedett Ghanával, 0:1 Egyiptommal és 1:1 döntetlent szerzett Malival. Ezzel természetesen, nem lehetett tovább jutni. De térjünk vissza a jelenbe, Uganda csapatában nem találunk híresebb neveket. Csak néhány játékosa játszik Európában, ezek is csak kevésbé híres csapatokban, mint például Miya Goricában, Maweje Tiranában, vagy Libega támadó Ried csapatában. A többiek Afrikában játszanak, ezeknek nincsen nagyobb tapasztalatuk az európai labdarúgással.

Ahogyan figyelem a szorzót Kongó D.K. győzelmére, lassan, de biztosan emelkedik, jelenleg már elégé szép értékű, nem nagyon értem ezt, hogy a bukmékerek miért emelik a szorzót, mivel egy ilyen csapattal nem nagyon lenne dicsőség mást, mint győzelmet elérni ebben a párbajban.

A  mi tippünk: Kongó D.K. győzelme  – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 2,11

D.K. Kongó – Uganda 22.6. 5.00/5 (100.00%) 1 vote