Braga – Maritimo 02.1.

Labdarúgás, szerda, 2019, Január 02, Portugália, Primeira Liga, 19:00

Régen látogattam el a portugál bajnokságra, ezért úgy döntöttem, hogy egy párbajt választok a Primeira Liga 15. köréből elemzésemnek. Maritimo jelenleg a 15. helyen áll a táblázatban 11 ponttal és 8:18 gólaránnyal. Az utolsó 5 párbajában 1 döntetlent szereztek és 4 alkalommal szenvedtek vereséget. Az utolsó körben idegenben Tondela csapatával szenvedtek 2:1 vereséget. Ahogyan látszik, idegenben nem tudnak sikeresek lenni, itt csak 1 győzelmet szerztek, 1 döntetlent és 5 vereséget szenvedtek. A döntetlen meccset csak a még rosszabb Feirensevel szerzték, ez a csapat jelenleg a táblázat 17. helyén kuporog 10 ponttal, tehát csak 1 pont választja őket a kiesési zónától. Sőt, Aves csapata, amely a 16.-ik, szintén 11 ponttal van veszélyeztetve a kiesésre. Maritimo támadása a ligán a legroszabb együtt az említett Feirensevel, mindkét csapat azonosan 8 gólt tudott szerezni.

Braga áll a pálya másik felére, ez a csapat a 4. helyen áll 30 ponttal és 28:16 gólaránnyal. Az utolsó 5 párbajában 3 alklommal győztek és 2 vereséget szenvedtek. Az utolsó vereségük az utolsó körben történt, amikor idegenben Benfica verte meg a csapatot 6:2 eredménnyel. De ha hazai környezetről van szó, akkor ez a csapat a legjobbak közé tartozik a bajnokságon. Öszesen 7 hazai mérkőzésben csak 1 döntetlenük van, és már csak csupa győzelem. Nem csoda, Braga olyan csapat, amelynek nincsenek problémái a gólszerzésben, és már csak Porto, Benfica és Sporting szereztek több gólt. A második Benficától csak 2 pont választja a csapatot , előtte Sporting van 31 ponttal.

A párbajban a házigazda lesz a jobb csapat, jobban bízok bennük. A vendégeknél nem uralkodik a jó hangulat. Azon kívül, hogy jelenleg hiányolják az edzőt, a csapatot Danny és Ibson hagyták el, idegenben egyáltalán nem sikeresek, és egy olyan csapatra találnak, amely otthon nagyon erős tud lenni. Braga harcolni szeretne a legelső helyekért, annál jobban, hogy nem sok pont választja az első helytől. Egyértelműen a vendégekkel megbírkóznak.

A  mi tippünk: Braga győzelme  – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,27