Schalke-Stuttgart 10.9.

Labdarúgás, vasárnap, 2017 Szeptember 10, Németország, Bundesliga, 18:00

Schalke egy kicsit érthetetlenül Hannover stadionján megérdemelten kikapott, de ellenkezőleg, otthon Lipcsét verték meg, aki tavaly a második volt a hazai bajnokságon. Most vasárnap otthon találkozik a harmadik körben Stuttgart-al, aki ugyan otthon szoros eredménnyel Mainz-t verte meg, de idegenben hertha ellen a teljesítményük siralmas volt, és ha ismét hasonló teljesítménnyel mennének a játékba Schalke-vel, a házigazdának biztosan győznie kellene. Schalke a véleményem szerint jobb minőségű csapat, mint az ellenfele. Ha úgy vesszük, Schalke csapatában nincsenek is jelenleg gyengélkedők, az egyetlen, aki felett kérdőjel van, az Guido Burgstaller, akinek a múlt párbajban apró láb sérülése keletkezett. Schalke a múlt szezonban a 10. helyen végzett, ami egy ilyen csapat számára hihetetlen csalódás. A fő oka a rosz indulás a tavalyi szezon elején, emellett a csapatnak inkább csak otthon sikerült szerezni pontokat. Az idei szezon óta az edző Domenico Tadesco, aki eddig nem vezetett komolyabb első ligás csapatot. A múlt szezon jobb játékosai közül Sead Kolasinac, Eric Maxim Choupo-Moting, Johannes Geis, de főleg Benedikt Höwedes fognak hiányozni, ezek a játékosok átléptek más klubokba, vagy vendégelni mentek. Néhány játékos érkezett a csapathoz, Nabila Bentaleba és Yevhena Konoplyanka neveket érdemes megemlíteni. Azután még Amine Harit és Bastian Oczipka.

Stuttgart egy év után visszatért a Bundesligába, amikjor az első helyről jutott be ide. Jelenleg sok a gyengélkedője és a játékuk nem éppen káprázatos. A nyáron nem sok játékos hagyta el a csapatot, a fontossabbakból Alexandru Maxim. Sokkal több volt az érkezők száma, Santiago Ascacíbar, Chadrac Akolo, Ron-Robert Zieler, Orel Mangala és Holger Badstuber Bayernből, de ő sérült jelenleg.

Schalke-nek Hannoverben problémája volt támadni a kapura, de hazai pályán nem hiszem, hogy hasonló problémákkal küzdene. A káderje jobb minőségű, szerintem a győzelmére érné meg fogadni.

A  mi tippünk: Schalke győzelme – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál 1,75

Schalke-Stuttgart 10.9. 5.00/5 (100.00%) 1 vote