Schalke-Dortmund 1.4.

Labdarúgás, szombat, 2017, Április 1, Németország, Bundesliga, 15:30

Szombat délután Németországban megáll az idő. Minden német figyeli majd a híres derbit Schalke 04 és Borussia Dortmund  között. Két olyan csapat között, amely mindig gyűlölte egymást. A két város egymás mellett fekszik, a két stadion között csak 27 km távolság van. A történelem mérlegében Schalke áll egy kicsit jobban, amely 67 alkalommal győzött, Dortmund csak 60 alkalommal, 47 párbaj döntetlennel végződött. Ha csak a Bundesliga párbajait számítjuk, akkor ezekben Dormundnak 32 győzelme, Schalke-nek 30 győzelme van, 27 párbaj döntetlen volt. És éppen döntetlen volt az utolsó két kölcsönös mérkőzésben is. Ebben a szezonban a két csapat október végén találkozott Dortmundban, ahol a párbaj gólok nélkül végződött. Ennyi az elején.

Schalke 1904-ben volt alapítva7 alkalommal szerezte meg a bajnoki címet, utoljára 1958-ban, a klub legnagyobb sikere 1996/97 győzelme volt az UEFA Kupában, vagy a Bajnokok Ligáján 2011-ben az elődöntő. Jelenleg az Európa Ligában játszik, ahol a negyeddöntőig jutott el, ahol Ajax Amsterdammal játszik majd. A hazai bajnokságon kevésbé sikeres, a 9. helyen van. Az utolsó két párbajt itt megnyerte, otthon Augsburgot verte meg 3:0, azután Mainzban 1:0 győzött. Idegenben a csapat túl sok pontot veszít, 12 párbajban idegenben csak 2 győzelmet szerzett. De otthon erős, otthon bárkit meg tud verni.

Borussia Dortmund a Bajnokok Ligájában is játszik, ahol már a negyeddöntőig jutott el. Ott Monakóval találkozik. Dortmund sikeres a hazai Bundesligában, ahol jelenleg a 3. helyen van. De a tény az, hogy Dortmund eredményei idegenben nem olyan jók, 13 párbajban idegenben csak 4 alkalommal győzött. Jelenleg a csapatot Thomas Tuchel edzi, aki a nagyon sikeres Kloppot cserélte le. De az új vezetésel is támadó focit játszanak, de Gelsenkirchenben keményen nekiütközik az ellenfelére, mert otthon Schalke nem szenved vereséget, mivel otthon erős, és Dortmund idegenben gyenge. Nagyon valószinű a döntetlen végeredmény.

A  mi tippünk: Schalke nem szenved vereséget dupla esélyben – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál 1,85

Rate the review