RB Leipzig-Stuttgart 21.10.

Labdarúgás, szombat, 2017 Október 21, Németország, Bundesliga, 15:30

Leipzig az idei szezonban is kiváló csapattal rendelkezik, a nyáron egy kicsit még erősített is. Ebben a párbajban még a hazai környezet előnye is segíthet neki. Ha ehez hozzá számítjuk a kiváló formáját az utolsó bajnoki párbajokból, és Stuttgart tehetetlenségét idegen pályákon, a házigazda győzelmében bízok. Leipzig tavaly a kiváló 2. helyen végzett. Ez nagy meglepetés volt egy olyan versenyben, mint a jó minőségű német Bundesliga. A klub meggazdagodott, jó játékosokat vásárolt. Ebben a szezonban is mutatkozik, hogy a tavalyi siker nem volt véletlen. A támaszokból csak Oliver Burke távozott, de ellenkezőleg, Kevin Kampl érkezett Leverkusenből, Jean-Kévin Augustin Paris SG-ből, Armindo Bangna Galatasarayból. Nagy összegekért  érkeztek és jelenleg már rendszeresen játszanak a csapatért. Lepzig mérlege 5-1-2, hazai párbajokban ez 2-1-0, ahol csak M’gladbach ellen nem szereztek teljes pontszámot. Érdekességként még megemlítem Dortmund vereségét Leipzig csapatával a saját pályáján. Timo Werneren kívül senki más nem gyengélkedik.

Stuttgart egy év után visszatért a Bundesligába az első helyről, bár egy hagyományos klubról van szó, az utolsó években gykran végzett szorosan a kiesés határai felett. Az idén azért egy kicsit jobban áll a csapat, a 11. helyen van, főleg hazai pályán sikeresek, idegenből eddig egy pontot sem hoztak haza. A gyengélkedőjük is el van foglalva, már 4 párbajban hiányzott a csapat kapitányChristian Gentner és az utolsó párbajban megsérült Marcin Kaminski is. A párbajban biztosan hiányozni fognak. A csapat mérlege 3-1-4 és 6:10 a gólaránya. Eddig 10 pontot szedtek össze.

Természetesen senkit sem nem érdemes alábecsülni, de leipzig kádere jobb minőségű, jobb a formája, a hazai pálya előnye is az övé, minden játékos rendelkezésére áll. Stuttgart idegenben tehetelen, nagyon nagy meglepetés lenne, ha legalább 1 pontot vinne haza. Aki a gólokra akarna fogadni, talán 2, vagy több gól is eshetne a párbajban. Sok szerencsét.

A  mi tippünk: Leipzig győzelme – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 1,52

RB Leipzig-Stuttgart 21.10. 5.00/5 (100.00%) 1 vote