RB Leipzig-Bayern 13.5.

Labdarúgás, szombat, 2017, Május 5, Németország, Bundesliga , 15:30

Bayern csapatával kezdeném az elemzésemet, ez a kiváló csapat élén Lewandowskivel, a nem oregedő Robben Ribéryvel a találkozó egyértelmű favorita. Ez a párbaj egy kicsit a becsületért is játszódik, mivel kiestek a Bajnokok Ligájából a nagyon lelkies párbajok után Real Madriddal. Mindkét csapatnak már megvan a helye a Bajnokok Ligáján, és várható, hogy teret hagynak a fiatal játékosainak. Ebben a szempontban Bayern csapatának jobb a fiatal játékosok minősége, itt találhatók Renato Sanches, Kimmich, Douglas Costa, Thiago Alcantara és sokan mások. Ezek a játékosok más klubokban sztárok lehetnének, de Bayernben készülődnek lecserélni a lassan öregedő Robbent és Riberyt. Bayern legnagyobb vesztessége Manuel Neuer lesz. Nem várható, hogy Bayern elhanyagolja ezt a párbajt, és azt sem, hogy Leipzig megveri ezt a gigáns csapatot. Még egy kis statisztika, természetesen a csapat a bajnokságon az 1. helyen van 76 ponttal 32 párbaj után 23 győzelemmel, 7 döntetlennel és 2 vereséggel. Idegenben 16 párbajt játszottak 36 pontért 11 győzelemmel, 3 döntetlennel és 2 vereséggel. Idegenben a gólarányuk 29:9, egészében 80:17. 05. 11.

Ha a statisztikákat nézem, akkor Leipzig a 2. helyen van 66 ponttal 20 győzelemmel, 6 döntetlennel és 6 vereséggel. Otthon 16 párbajt játszott 38 pontért 12 győzelemmel, 2 döntetlennel és 2 vereséggel, otthon a gólaránya 31:11, egészében 60:32. A csapat védelme és támadása a második legjobb a bajnokságon, fiatal a legénysége, átlagban 23 év. De egy ilyen minőségű csapat ellen, mint Bayern, amely átlagban 2,5 gólt szerez egy párbajban és alig 0,5 gólt kap, nem nagy esélyük van győzelemre. Leipzig kádere körülbelül 1 éve van ilyen összeállításban, mivel a játékosok töbsége csak ebben a szezonban érkezett a csapathoz.

A két csapat csak 1 alkalommal találkozott, ez is fél éve történt, amikor 3:0 győzelemmel verték meg Lepzig csapatát. Ez most is hasonló lesz.

A  mi tippünk: Bayern győzelme – a legjobb oddsok az Unibett fogadóirodánál 1,98

Rate the review