Nantes – Montpellier 08.01.

Labdarúgás, kedd, 2019, Január 08, Franciaország, Ligue 1, 19:00 

A francia Ligue 1 már a 18. körét járja, benne találkoznak Nantes és Montpellier is. A vendégek a táblázatban a 4. helyen állnak, mivel 30 pontot szereztek 25:13 gólaránnyal. Az utolsó 5 párbajukban legalább 2 gólt láttunk azonnal 3 párbajban. Idegenben 7 párbajt játszottak és 2 gól ezekben a párbajokban 5 alkalommal volt látható. Az összes 17 körben 2 gólt 12 párbajban láthattunk. Tehát átlagban 2,2 gól esik egy párbajára. Mivel az utolsó 5 párbajában 6 gólt kapott öszesen, ez a góljai számának majdnem a fele. Idegenben ez a csapat kapja a legtöbb gólt a statisztikák szerint. Ha Montpellier győzne a párbajban, akkor ugornak a táblázatban a 3. Lyon elé egy pontkülömbséggel a 2. Lille után. Meg kell említeni, hogy Franciaországban már csak a legjobb második helyért megy a harc, mivel az első helyről már régen el van döntve.

Nantes jelenleg a 14. helyen áll a táblázatban 20 ponttal és 24:25 gólaránnyal. Az utolsó 5 mérkőzésében legalább 2 gólt 4 találkozón láttunk. Otthon 8 párbajt jástzottak, és legalább 2 gólt hétben láthattak a rajongói, így oszesen a 17 találkozóban 2 gólt 15 mérkőzésben láthattunk. Nantes párbajaiban átlagban 2,9 gól esik, az utolsó 5 hazai párbajában legalább 3 gól négyben esett. Nantes csapatának egészen más problémái vannak, mint az ellenfelének. Ugyanis már csak 4 pont választja a csapatot a 18. Dijontól, ez az elhelyezkedés pótselejtezőt jelent. Ezt Nantes egészen biztosan elszeretné kerülni. Ha ma sikerülne nekik győzni, Dijontól 7 pontkülömbségre sikerülne nekik elugrani és egyaránt a 11. helyre kerülnének. Ezt biztatja a tény is, hogy az otthoni formája tisztességes.

Az egész elemzésem abban a hangulatban volt, hogy a fogadásomat a gólok számára szeretném kötni, legalább 2 gólt láthatunk majd a párbajban. Mindkét csapat mérkőzéseiben van gól bőven, főleg a házigazdánál, nekik szükségük van a pontokra, ezért biztosan támadni fognak, és bízunk benne, hogy sikeresen. Tekintettel arra, hogy mindkét csapat tud gólokat szerezni és azért be is enged, a szorzók erre a lehetőségre egészen kedvezőek.

A  mi tippünk: a párbajban legalább 1,5 gól esik  – a legjobb oddsok a sportingbet fogadóirodánál 1,44