Marseille – Bordeaux 05.02..

Labdarúgás, kedd, 2019, Február 05, Franciaország, Ligue 1, 19:00  

Ma a francia Ligue 1 versenyéről vállasztottam egy párbajt, Marseille és Bordoaux között. Mindkét csapat a táblázat közepén mozog, de Marseille sokkal rosszabb helyzetben van, mivel sokan hiányoznak a soraiból. A csapat mérlege 9-4-9 22 körben, bennük 35 gólt szereztek és 33 gólt kaptak. Ebben a szezonban az eredményei igazán rosszak. Európában nem jutottak túl a csoport fázison, és otthon messze vannak attól, hogy az európai versenyekre gondolhatjanak. Az utolsó körben Reims ellen 2:1 vereséget szenvedtek. Ugyan a hazai párbajokban minden alkalommal erősebbek, kiváló rajongói vannak, de ebben a helyzetben sokkal nagyobb lehet a nyomás, mivel sok fontos játékos fog hiányozni. Például a középpályás Strootman és Thauvin támadó, aki egyúttal a legjobb gólszerző is, 11 gólt szerzett 20 párbajban. Sérült Rami védő, Gustavo középpályás, Payet gólszerző és az újonc Balotelli is. Mitroglou elhagyta a csapatot, Galatasarayban játszik jelenleg.

Bordoaux mérlege eddig 7-7-7, ebben a 21 mérkőzésben 23 gólt szereztek és 23 gólt kaptak, tehát minden adat nagyon kiegyensúlyozottnak néz ki. Hasonlóképen, mint Marseille, nem jutottak tovább az európai versenyekben és a táblázatban szintén a közepén vannak. De mondjuk, hogy ez így rendben van, még mindig sok idő van arra, hogy feljebb kerüljönek. A csapat kiváló, és ebben a szezonban jól játszottak a legjobb csapatokkal. Otthon 2:2 döntetlent PSG csapatával, 3:2 győzelmet szereztek St. Ettiene ellen és 1:0 Lille ellen.  Idegenben 1:1 döntetlent Lyonnal. A legközelebbi párbajban nem játszanak Youssouf középpályás és Karamoh támadó. Egy kicsi statisztika idegen stadionokról, Bordoaux itt 10 párbajt játszott, 9 pontot szerzett bennük és a mérlege 2 győzele, 3 döntetlen és 5 vereség. A gólok aránya 7:11, ami idegenben a 15. helyre elég. Az utolsó párbaját idegenben Strasbourg ellen játszotta januárban 1:0 vereséggel.

Ki fog nyerni? Ez itt a kérdés! Próbálok egy kicsit kockáztatni, szerintem a vendégek dupla esélyben nyerhetnének, mivel Marseille soraiban sokan hiányoznak majd.

A  mi tippünk: Bordoaux győzelme dupla esélyben – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,65