Lyon – Benfica Lisboa 05.11.

Labdarúgás, kedd, 2019,  November 05, Bajnokok Ligája, 21:00 

Lyon visszavágót játszik otthon a portugál Benfica ellen, mert a Bajnokok Ligája utolsó mérkőzésében a G csoportban az ellenfél stadionján egészen nagy balszerencsével 1:2 vereséget szenvedett. Most tehát Lyon otthon játszik, és próbálkoznia kellene a győzelemért neki. De Benficának is nagy szüksége van a pontokra, mert eddig a csoportjában az utolsó helyen áll a táblázatban. Lyon enyhén a kiemelt csapat, de ezekben a mérkőzésekben minden kiszámíthatatlan. Benfica a hazai párbajában Lyonnal már a 4. percben a vezetésbe jutott, ezt egészen a 70. percig meg tudta védeni, amikor Lyon mégis csak a nagy nyomások ellenére egyenlíteni tudott 1:1-re, de még ezelőtt a gól előtt kapufát talált. De Benfica is szerezhetett volna gólt, aki 5 perccel a vége előtt szintén kapufába talált. Végül az egész mérkőzést Lyon kapusának az óriási hibája döntötte el a 86. percben, és a hízigazda örülhetett az első 3 pontjának ebben azegészen kiegyensúlyozott csoportban.

Lyon azomban ebben a párbajban a jobb csapat volt jobb legénységgel, és egészen biztosan nagyon bánta ezt a vereséget. Hiszen a labda is 56% idő alatt Lyonnál volt, a szögletek aránya 6:0.. A gólesékyek azomban kiegyensúlyozottak voltak, 7:7. Most Lyon biztosan a visszavágón csak nyerni fog akarni, annál jobban, hogy a hazai bajnokságon sem Lyon manapság nem nagyon sikeres, ezért legalább a Bajnokok Ligáján megvigasztalhatná a rajongóit. Lyon eddigi 3 párbajában legalább 2 gól esett mindegyikben, Benfica eddigi 3 mérkőzésében legalább 3 gól sett ebben a versenyben. Még nézzünk egy kis statisztikát, a G csoport első helyén Leipzig áll 6 ponttal, 3 pontot éppen Lyonnal veszítette el méghozzá otthon. A második helyen Zenit áll 4 ponttal, azonos pontszáma van, mint Lyonnak, csak a gólaránya egy kicsit jobb, 5:4. Ez a csapat Lyonnal 1:1 dönttelent játszott idegenben. A harmadik Lyon, aki ahogyan már leírtam, Benfica stadionján veszített el 3 pontot, és végül a negyedik Bencica, akinek két veresége és 1 győzelme van 4:6 gólaránnyal.

Ezért azon gondolkodok, hogy ismét talán inkább a gólok számára fogadok, mivel a csoport igazán kiegyensúlyozott, legalább 2 gól esik a párbajban.

A  mi tippünk: a párbajban legalább 2 gól esik  – a legjobb oddsok a Unibet fogadóirodánál  1,33

 

Lyon – Benfica Lisboa 05.11. 5.00/5 (100.00%) 1 vote