Hoffenheim – Stuttgart 13.12.

Labdarúgás, szerda, 2017 December 13, Németország, Bundesliga, 18:30

Közeledik a Karácsony és a német Bundesligára az utolsó két kör vár.  Már szerdán Hoffenheim fogadja a stadionján  VFB Stuttgartot. Hoffenheim a fiatal Nagelsmann edző vezetése alatt nagy lépést csinált előre. Az Európa Ligában ugyan ez nem volt híres, de annál jobban öszpontosíthatja a figyelmét ez a csapat a télen a hazai bajnokságra. Eddig Hoffenheim a kiegyensúlyozott Bundesligában a 6. helyen van 6-5-4 mérleggel. De ami a lényeges, otthon Kadeřábek csapata csak egy alkalommal szenvedett vereséget, mégpedig Monchengladbach-al. Már említettem a cseh Kadeřábeket, a többi fontos játékos Baumann kapus, továbbá Zuber, Demirbay, Amiri, Vogt, vagy a támadásban Mark Uth. Sajnos a következő veszélyes támadó Sandro Wagner úgy tűnik nem játszik a sérülései miatt. Hoffenheimre még Stuttgarton kívül a szünet előtt még egy nehéz kiutazás vár Dortmundba és ha Nagelsmann a kupás helyeken akar telelni, akkor Stuttgartot meg kell a csapatnak verni. A csapat 15 párbajban eddig 23 pontot tudott összeszedni.

A vendégek az idén kettős játékot játszanak. Míg otthon Stuttgart a veszélyes ellenfelek közé tartozik és szedi itt a pontjait, idegenben néhány szinttel rosszabb focit játszik. A mérlege idegenben 0-1-7 és a gólaránya 4:15, ez már nem is lehet véletlen. A csapat kádere is szolíd, a kapuban Zieler áll, majd Andreas Beck, aki hosszú éveket töltött Hoffenheimben, Aogo, Badstuber, Gentner, Terodde vagy Ginczek, de ez ezen a találkozón még hiányozni fog. Stuttgart legnagyobb problémája a tartallék alacsony produktivitása. Ha a vendégek nem lennének olyan sikertelenek idegenben, inkább a kiegyensúlyozott meccshez hajolnék.

Bízok benne, hogy Hoffenheim nem szenved vereséget, mégis csak jobb a kádere, dupla esélyben ezt a fogadást próbálnám ki, bíztat benne a vendégek mérlege idegenben, ami igazán messze van a hírességhez.

A  mi tippünk: Hoffenheim győzelme dupla esélyben- a legjobb oddsok a sportingbet fogadóirodánál 1,25

Hoffenheim – Stuttgart 13.12. 5.00/5 (100.00%) 1 vote