Genk – Liverpool 23.10.

Labdarúgás, szerda, 2019,  Október 23, Bajnokok Ligája, 21:00  

Liverpool, aki tavaly megnyerte a Bajnokok Ligáját, mostan egészen keményen harcol azért, hogy tovább jusson az alapcsoportból. Ennek az oka a 0:2 veresége a nyitó párbjban Napoliban és szintén Salzburg kiváló teljesítményei. Így azonnal 3 jelölt is van a tovább jutásra a csoporrtból. Most Liverpool a belga Genkbe utazik, ahol nagyon nagy szüksége lenne a győzelemre, hogy egy kicsit jobban lélegezzen, ugyanis Liverpool még otthon játszik Napolival és utazik Salzburgba, ezek a mérkőzések eredményei nagyon kiszámíthatatlanok lehetnek. Liverpool egyértelmű eredményekkel vezeti az angol ligát, amikor mind a 8 párbajban nyert, és már 8 pont előnye van a második Manchester Cityre. De az is igaz, hogy az utolsó párbajai győzelmére Liverpool nagyon megdolgozott, solszor csak az utolsó pillanatokban fordul minden a javára. Úgy, mint az utolsó bajnoki körben, amikor otthon győzött Leicester ellen 2:1, de a győztes gól csak a 95. percben esett büntetőrúgásból. Azelőtt még megdolgozott Shefield United stadionján, ahol ismét csak egy 1:0 szoros győzelmet szerzett. Úgy, mint Chelsea stadionján is csak 1 gólkülömbséggel győzött, 2:1 volt a végeredmény. Itt talán nem is érdemelte meg győzni. Liverpool tehát szedegei a pontjait, de végre fel kellene neki már ébredni.

Genk a nyitó körben teljes mértékben kikapott Salzburgban 2:6 eredménnyel, amikor már az első félidőben 1:5 veszített. Salzburggal igen csak nehezen lehet játszani, mert amikor jó napja van, sokkal híresebb csapatokat is meg tud verni, mint Genk. A második körben Genk egy kicsit javult, otthon egy gólnélküli döntetlent szerzett Napolival. Ebben a párbajban volt ugyan sok esély, de ezekből nem volt gól.

De térjünk vissza a holnapi mérkőzéshez, nem azt állítom, hogy Liverpoolnak könnyű helyzete lesz Genkben, de a játékosai minősége mégis csak más szinten van. Liverpool a döntercekben azért rá tud kapcsolni a teljesítményre és végül a mérkőzést a javára tudja fordítani.

A  mi tippünk: Liverpool győzelme – a legjobb oddsok a Betclic fogadóirodánál 1,31

 

Genk – Liverpool 23.10. 5.00/5 (100.00%) 1 vote