Freiburg – Bayern München 04.03.

Labdarúgás, vasárnap, 2018, Március 04, Németország, Bundesliga, 18:00

SC Freiburg 24 kör után a Bundesliga táblázatában a 13. helyen vannak 29 ponttal. Az utolsó körben 1:1 döntetlent játszottak Hoffenhaimban és a kellemetlen pótselejtezőtől csupán 5 pont választja a csapatot. Christian Streich edző a párbaj után megmondta: „Mi mindent megtettünk, amit tudtunk, de nem voltunk képesek fejleszteni az esélyeinket, nekünk szükségünk van, és akarunk, jobb focit játszani.” Freiburgot főként a hazai párbajok tartják, itt 12 párbajban 21 pontot szereztek és csak 1 alkalommal szenvedtek vereséget otthon. Idegenben a helyzet teljesen ellentétben van, 12 párbajból csak 1 győzelmük van, bennük csak 8 pontot szereztek. Most is ki akarják majd használni a hazai környezetet és meglepni a vezető Bayernt. A házigazdának Bayernre nincsenek éppen a legjobb emlékei, amikor utoljára  tavaly októberben 5:0 vereséget szenvedtek. Utoljára Freiburg a csapatot 2015 Májusában verte meg ezt is éppen otthon 2:1 arányban. És ez volt az egyetlen győzelme a történelemben. Freiburg védelme szembe áll a bajnokság legjobb támadásának (55 gól) és át kell neki törni a bajnoskág legjobb védelmét (18 gólt kaptak).

Bayern München 24 kör után az 1. helyen van 60 ponttal. Uralja a Bundesligát, bár az utolsó körben 0:0 eredménnyel játszott Herthával, de még mindig 20 pont előnye van a 2. Dortmund előtt. Robert Lewandowski lejátszotta a 250. –ik párbaját a legnagyobb német versenyben, de Bayernnek nem lesznek erre jó emlékei, mivel Herthával nem győzött először 14 párbajban egymás után. Heynckes Jupp edző ugyan szabadot adott a játékosainak, de ezek ezt játszással akarják kitölteni, mivel jobb játszani, mint edzeni.

Bayern München oldalán áll a minőség, és a pszichikai nyugalom is, de a kölcsönös mérleg is. Az utolsó 14 lejátszott párbajból Freiburgban Bayern 10 alkalommal győzött, háromszor döntetlent játszott és egyszer veszített. Reméle, most is a győzelme lesz a végeredmény.

A  mi tippünk: Bayern győzelme – a legjobb oddsok az Bet365 fogadóirodánál 1,40

 

Freiburg – Bayern München 04.03. 5.00/5 (100.00%) 1 vote