Fenerbahce – Trnava 04.10.

Labdarúgás, csütörtök, 2018 október 04, UEFA Európa Liga, 18:55

Fenerbahce 19 alkalommal nyerte meg a bajnokságát és 6 alkalommal a Kupát, így mondani lehet, hogy rendszeres résztvevője a Kupa versenyeken. Egyike a legnagyobb török klubokból, a kédere értéke 91 mollió euró, sok ismert nevet találhatunk a csapatban. Volkan Demirel kapus, védők Škrteľ, Valbuena vagy Slimani vannak. Szándékosan hagytam ki a neveket, mint Cigerci, Nabil Dirar vagy Roberto Soldado, ezek az Európa Liga zsúfolt káderébe be sem jutottak. Az első párbajban Trnaván meglepően 4:1 vereséget szenvedett a török csapat, szintén meg kell írni, hogy jelenleg nem éppen a legjobb formájukban vannak.

Trnava a hazai bajnokságán hosszabb idő után tavaly megnyerte a ligát és az előfordulókban Mostar, Legia Varsó, vereségük CZBeográddal és ljublanán keresztül az Európa Liga csoportok fázisába tudott eljutni. A játékosok káderének az értéke csak 8 millió euró. Kulcsfontosságú játékosok a kapus Chudý, védők Godál, Tóth, Kadlec, középpályások Jirka, Rada, Grendel, Sloboda, Greššák, és a támadó Bakoš. Otthon Anderlecht ellen is 1:0 győzelmet szerzett, ami szintén meglepő volt. Ehez a hazai ligát áldozta egy kicsit fel, ahol em olyan sikeres az idén. Itt 10 kör után csak 8 pontja van, ez az idén nem néz ki nagyon rózsásan. Ez a 9. helyre elég.

Ahogyan már elkezdtem írni, egyik csapat sem nem sikeres az idén a hazai versenyen, Fenerbahce csak a táblázatban a 14. helyen van 2-1-4 mérleggel. Trnava mérlege 2-2-6. Az Európa Liga kezdete is nehéz volt a törököknek, Dinamo Zagrebben 4:1 vereséget szenvedtek. Ennek ellenére, hogy Trnava talán egy kicsit jobban áll a hazai versenyben, mégis csak a házigazda győzelmét választom a tippelésre, mivel a török csapat biztosan támogatva lesz a hazai közönséggel, a nyomás nagy lesz és nem marad nekik hátra más, csak minden erőt beleadni a párbajba és győzelmet szerezni. Trnava esélyei csak az egyetlen pontra is nagyon alacsonyak, a bukmékerek is ezt így látják.

A  mi tippünk: Fenerbahce győzelme  – a legjobb oddsok a sportingbet fogadóirodánál 1,40

 

Fenerbahce – Trnava 04.10. 5.00/5 (100.00%) 1 vote