FC Valletta-Utrecht 13.7.

Labdarúgás, csütörtök, 2017  Július 13, UEFA Európa Liga-elődöntő, 19:30

Az első látásra úgy nézhet ki, hogy egy egyértelmű esetről lesz szó, hiszen a máltai liga nem egyenlő a holland ligával. Ez igaz, ha csak a minőségről van szó, és semmi másról, Utrecht játékosainak néhány gólt kellene ajándékozni a házigazdának. De a vendégeknek meg kell bírkózni úgy hagyományos máltai betonnal, mint a csapat múlt szezoni hajtóerejek eladásával. Utrecht ugyanis a tavalyi szezonbana 4. helyen végzett, és ez a nagyobb klubokat nem hagyta nyugottan. Živkovič visszatért Ajaxba, Amrabat Feyenoordba lépett át éa főleg a francia Haller legjobb támadó  Frankfurtba ment. És megfelelő kompenzáció a távozott játékosok helyére nincs. Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy a jövő szezon Utrecht számára komplikáltabb lesz, mint az előző. Minden esetre Valletta csapatára elégnek kellene lenni a megmaradt játékosoknak is, mint otthon, úgy idegenben is. Előny, hogy az első párbajban, amelyben jó helyzetbe szeretne Utrecht jönni, idegenben játszák. De ne csak bíráljak, Utrecht csapatában azért még maradt minőség is, Conboy, Leeuwin, Troupée, Ayoub, Willem Janssen, Zakaria Labyad vagy Nacer Barazite megmaradtak a csapatban.

A házigazdának ebben a párbajban nincs mit veszíteni. Az első előfordulóban megbírkóztak a San Marinoi Folgora ellen egészében 3:0. Tavaly Valletta a máltai bajnokságon csak a 4. helyen végzett. Egy szóval a negyedik máltai találkozik a negyedik hollanddal. Valletta csapatában is találunk néhány idegen nevet, de talán ismertebb lesz hazánkban inkább a legjobb máltai játékos a történelemben, Michael Mifsud, aki már 36 éves, átlagban egy gólja van minden párbajban, sőt, a 2012/13 szezonban 8 párbajban 18 gólt szerzett. Tovább ott van Borga,  Camilleri vagy Roderick Briffa.

Nem is lehet másra fogadni, csak Utrecht győzelmére, ha a győztest akarjuk megjelölni. A szorzó ugyan nem magas, de aránylag biztonságos ez a fogadás.

A  mi tippünk: Utrecht  győzelme – a legjobb oddsok az Bet365 fogadóirodánál 1,40

FC Valletta-Utrecht 13.7. 5.00/5 (100.00%) 1 vote