Bilbao – Marseille 15.3.

Labdarúgás, csütörtök, 2018 Március 15, UEFA Európa Liga, 19:00

Az Európa Liga selejtezője áll előttünk, nézzük közelebről Bilbao és Marseille párbaját. Ilbao az idén nem éppen a legjobb szezonját éli át, amikor a La Liga versenyen csak a 12. helyen áll 35 ponttal 8győzelemért, 11 döntetlenért és 9 vereségért. A csapat gólaránya 29:31, átlagban 2,1 góllal egy párbajban. Bilbao hazai pályán mindig nagyon erős szokott lenni, de ez egy kicsit most változott. A döntetlenek magas száma a hibás, amikor 14 találkozóból 7 döntetlennel végződött. A bajnokság utolsó körében Athletic Leganes csapatát vendégelte és hála a két pontos találatának az első félidőben 2:0 végső győzelmet szerzett. A házigazda éppen az elôső félidőben volt a jobb csapat, míg a másodikat egy kicsit úgy elhanyagolta. Az Európa Ligán a csapat Szpartak Moszkván jutottak tovább, Oroszországban meglepően 1:3 győztek, így a hazai 1:2 vereség már nem fájt annyira.

Marseille a szezon előtt nagyon érdekes módon erősített és az eredmény a francia Ligue 1-ben az lett, hogy a csapat a 3. heylen van 59 ponttal.  A 2.-ik Monaco csapatára  4 pont hiányuk van és Lyonra 5 pont előnye van, így aránylag nyugalomban lehetne. Ennek a javára szól az is, hogy Toulousban 1:2 győzött. A vendégek voltak a jobb csapat, és a gólarány sokkal nagyobb külömbségű lehetett volna. Marseille a hazai versenyében idegenben egészen megbírkózik. A mérlege 8 győzelem, 4 döntetlen és 3 vereség, 3,2 gól az átlag egy párbajban a megszereztt gólok számában. Marseille főleg germainra fog támaszkodni, aki a vendégek fő támadója, Thauvin és Payet segítenek be neki. Lucas Ocampos formája is elég jó, az Európa Ligán már 3 gólt szerzett.

Az első párbajban Marseille 3:1 arányban győzött Bilbaoval, így kényelmes előnynel utazik Spanyolországba. Nem mondom, hogy a házigazda nem győzhetne 2:0 arányban, de ez nagyon nehéz dió lesz számára. A védelemben hiányosságok vannak, és Marseille a támadásban jó.

A  mi tippünk: Mindkét csapat gólt szerez – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,75

 

Bilbao – Marseille 15.3. 5.00/5 (100.00%) 1 vote