Bayer Leverkusen – Werder Bremen 06.02.

Labdarúgás, kedd, 2018, Február 06, Németország, DFB Pokal, 20:45

A német DFB Pokal a végső szakaszába jutott, az elődöntőértLeverkusen és Bremen állnak egymás ellen. Ma egy kicsit nem hagyományosan nézzük közelebről a Kupát. A foci Németországban már hosszabb ideje virágzik, ez nem titok. Ezt sok jellmező is bizonyítja, a fizető közönség növekvő számától a klubok jövedelmezőségéig. Különösen manapság, amely időszakára a gazdasági instabilitás a jellemző, hogyan tudnak a klubok gazdálkodni. Mivel a konkurrens ligákban, mint az angol Premier League, vagy a spanyol La Liga, ahol a legerősebb kluboknak is óriási adóságai vannak. Másképen van ez a Bundesligában, ahol nem szokásos, hogy a klubok adóságai szokásos lenne, inkább ellenkezőleg. A Bundesliga népszerűségén túl egy más verseny is népszerű tud lenni, amely a Német labdarúgó szövetség szárnyai alatt van, a német kupa, azaz a DFB Pokal. Minden kört az országos közjogi ARD sugároz, de a fizetett TV kanálisokon is nézhető. A német klubokat mások között a pénz jutalom is motiválja, a klub az 1. köri résztvételéért 110 000 € kap. Ez érdekes összeg főként a kis, vidéki klubok számára. A Kupa győztese egészében 6 millió Eurót írhat a számlájára.

Most még röviden a találkozóhoz. Leverkusen az útján a negyeddöntőbe Karlsruher csapatát 3:0 győzte le, Union Berlínt 4:1 és Mönchengladbachot 1:0, minden párbaját otthon játszotta. Bremen a negyeddöntőbe Wurzburger Kickers 3:0 győzelemmel, majd Hoffenheimmal 1:0 és Freiburg-al 3:2 győzelemmel jutott be. Ellentétben Leverkusen-el Bremen mind a 3 párbaját idegenben játszotta. A Bundesligán Leverkusen és Bremen 39 alkalommal álltak egymás ellen, és csak 12 alkalommal történt meg, hogy a párbajban mindketten nem szereztek gólt. Háromszor találkoztak a DFB Pokal versenyen is, mind a három alkalommal Bremen volt a győztes (3:2, 1:0 és 3:1).

Ebben a párbajban Leverkusen a kiemelt csapat, ez azt jelenti, hogy legalább 1 gólt kellene neki szerezni. De mivel a Kupán Bremen játékosai szoktak sikeresebbek lenni, ők is gólt szerezhetnének.

A  mi tippünk: mindkét csapat gólt szerez – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,68

Bayer Leverkusen – Werder Bremen 06.02. 5.00/5 (100.00%) 1 vote